ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σχεδιασμός μέχρι το 2023 και απεντάξεις αθλητών από τις προ-Εθνικές!

Σε ανακοίνωση του σχεδιασμού μέχρι το 2023 προχώρησε η απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, εντάσσοντας σε αυτό και την… τιμωρία των αθλητών που έχουν μη συνεργάσιμους προπονητές.

Δίχως να προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, η απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε τις προϋποθέσεις ένταξης αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες σχεδιασμού μέχρι και το 2023!
Τη στιγμή μάλιστα που ο προγραμματισμός όλων των οργανισμών γίνεται βραχυπρόθεσμα ο ΣΕΓΑΣ σε παγκόσμια πρωτοτυπία προχωρά δίχως να υπάρχει προφανής λόγος σε επικύρωση του σχεδιασμού της επόμενης χρονιάς.
Μικρό το κακό, καθώς αν αλλάξει η διοίκηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του. Αυτό όμως πως ως κακό μόνο μικρό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί είναι το κομμάτι που αναφέρεται στις προ-Εθνικές ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών που προβλέπει τιμωρία αθλητών και αθλητριών με απένταξη από την προ-Εθνική αν δεν συνεργάζονται οι προπονητές τους με τους ομοσπονδιακούς.

«Απεντάξεις από τις προεθνικές ομάδες θα πραγματοποιούνται σε περίπτωση που οι προπονητές των επιλεγμένων αθλητών δεν συνεργάζονται με τους αντίστοιχους εθνικούς προπονητές, αρνούνται να συμμετάσχουν στα CAMP τις ομοσπονδίας, διαπιστωθεί παραβίαση των κανονισμών του ΕΣΚΑΝ και της WADA όπως και μη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιστημονικής υποστήριξης του ΣΕΓΑΣ».

Είναι γνωστό πως υπάρχουν προπονητές που δεν είναι ομοσπονδιακοί των οποίων οι σχέσεις με τους επιτελικούς είναι είτε τυπικές, είτε ανύπαρκτες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με υπαιτιότητα των ομοσπονδιακών που επιλέγουν να μην απαντούν ούτε καν στην αλληλογραφία… Σύμφωνα με την απόφαση της απερχόμενης διοίκησης, αν η υπάρξει εισήγηση από ομοσπονδιακό προπονητή, τότε θα ακολουθεί αποπομπή αθλητή ή αθλήτριας από την προ-Εθνική ομάδα…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts