ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών: «Τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν»

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ για το άνοιγμα του εμπορίου

Την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων ζητεί ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ. «Οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλουν», υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος υπογραμμίζοντας πως «η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με κύριο κριτήριο την υγεία των πολιτών λαμβάνοντας όμως παράλληλα υπόψη και σειρά άλλων παραγόντων που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με κύριο κριτήριο την υγεία των πολιτών λαμβάνοντας όμως παράλληλα υπόψη και σειρά άλλων παραγόντων που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Σήμερα, τα αυστηρά μέτρα έχουν αποδώσει ότι μπορούσαν να αποδώσουν, τα νέα κρούσματα μειώνονται σταθερά όπως και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες συνανθρώπων μας. Η έναρξη των εμβολιασμών και οι συνωστισμοί των εορτών που μένουν πίσω μας αφήνουν σημαντικό περιθώριο ασφαλείας για την επανέναρξη του εμπορίου με όλα βεβαίως τα μέτρα που εξασφαλίζουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Η θετική στάση του αρμόδιου Υπουργού αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την αναγνώριση της σοβαρότητας της κατάστασης και τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και σε όλη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα.

Εκφράζοντας την θέση των χιλίων και πλέον μελών του, ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ συντάσσεται με το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου για άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων. Οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλουν».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωζώνη: Προς διπλάσια ύφεση μετά την παράταση των lockdown

Πώς ο Αγγελικούσης ενισχύει την ελληνική σημαία – Οι νέες αγορές του tycoon της ναυτιλίας

Η «πράσινη» Αστυπάλαια μετά τη Volkswagen θέλει ψηφιακούς νομάδες και τουρίστες υψηλών εισοδημάτων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts