ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό του πρόγραμμα

Προς αναζήτηση κατάλληλου timing για το Αεροδρόμιο της Αθήνας – Τι προβλέπεται για λιμάνια, Ελ. Βενιζέλος και Εγνατία

Σε γρήγορούς ρυθμούς επιδιώκει να προχωρήσει τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού το ΤΑΙΠΕΔ. Στο νέο του επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται ότι το 2ο τρίμηνο θα γίνει η ανακήρυξη των προεπιλεγέντων επενδυτών και θα ξεκινήσει η β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Το τρίτο τρίμηνο αναμένεται η διανομή Σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης.

Όσον αφορά το λιμένα Αλεξανδρούπολης, το σχέδιο αναφέρει ότι ολοκληρώνονται προσεχώς τα συμβατικά κείμενα και εντός Q2 θα έρθουν δεσμευτικές προσφορές, όπως και για την Αλεξανδρούπολη, για την Καβάλα ανακοινώθηκε ο προτιμητέος επενδυτής ήδη . Για τον δε διαγωνισμό για τον λιμένα Ηρακλείου αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σχετικά με την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι θα αξιολογήσει προσεχώς την επανέναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε παγώσει στη β’ φάση λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Μαρίνα Κέρκυρας

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη mega yacht μαρίνα Κέρκυρας αναμένονται προσφορές (εκδήλωση ενδιαφέροντος) εντός Q2 και προσεχώς έναρξη ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης στο νησί (έναρξη διαγωνισμού). Επίσης, αναμένεται η προετοιμασία του master plan για την αξιοποίηση του λιμένα Μυκόνου  όσον αφορά στην αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου εκμετάλλευσής του, η αξιολόγηση χρονοδιαγράμματος για την εκκίνηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την Μαρίνα Αργοστολίου  αλλά και για αυτήν της Ζακύνθου. Οι μαρίνες αυτές θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης.

Εγνατία και Αττική Οδός

Για την Εγνατία Οδό, αναμένεται η υποβολή τελικών συμβατικών κείμενων από τον επενδυτή, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η έκδοση ΚΥΑ για αναπροσαρμογή διοδίων και η υπογραφή της σύμβασης από τη Βουλή.

Για την Αττική Οδό, σημειώνεται ότι θα έχουμε ανακήρυξη προεπιλεγέντων επενδυτών στο Q2, έναρξη β’ φάσης διαγωνισμού στο Q3 και διανομή σχεδίου σύμβασης παραχώρησης επίσης στο Q3 2022.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο

Διαβάστε ακόμη

Λάκης Γαβαλάς: Κληρώνει την Παρασκευή για το εμβληματικό ακίνητο στην Κάντζα (pics)

Το deal της Ελλάκτωρ, οι λέοντες και οι ύαινες, η γαλλική ελίτ των μπίζνες στην Αθήνα, ο Κρητικός με την Αρτόπολις και η Prodea 

Έξι χρόνια για μια τουριστική επένδυση στην είσοδο της Λευκάδας! (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts