ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τακτική επιχορήγηση 2022: Πρωταθλητής ο ΣΕΓΑΣ, 53% αύξηση στην ΚΟΕ (αναλυτική λίστα)

Η ομοσπονδία του στίβου (ΣΕΓΑΣ) και αυτή του υγρού στίβου (ΚΟΕ) είναι οι πιο ωφελημένες από την κρατική χρηματοδότηση, όσον αφορά τα μεγάλα Ολυμπιακά αθλήματα, όπως άλλωστε ήταν και το αναμενόμενο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η ομοσπονδία του στίβου θα βάλει στο ταμείο της για το 2022 το συνολικό ποσό των 3.332.762 ευρώ που είναι το μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλη ομοσπονδία, καθώς είναι και η μεγαλύτερη ομοσπονδία. Αυτό το ποσό προκύπτει από το ποσό της φορολόγησης του στοιχήματος (1.007.460 ευρώ) που έχει ήδη εισπράξει ο ΣΕΓΑΣ και την τακτική επιχορήγηση για το 2022 που φτάνει τα 2.325.302 ευρώ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Χίλωνα. Η αύξηση που θα φανεί στο ταμείο του ΣΕΓΑΣ σε σχέση με το 2021 είναι 617.762 ευρώ (23.75%).
Πολύ μεγαλύτερη όμως είναι η αύξηση που εισπράτει η ΚΟΕ και η οποία φτάνει το 53%! Το συνολικό ποσό είναι 3.302.236 ευρώ, τα 1.352.367 ευρώ αφορούν στο στοίχημα. Βέβαια για να το πετύχει αυτό η νυν διοίκηση της ΚΟΕ έχει υιοθετήσει το μοντέλο Διαθεσόπουλου της μίας ομοσπονδίας με έξι (!) αθλήματα! Έχοντας την κολύμβηση σε πισίνα και open water, αλλά και τεχνική. Σε αυτά προσθέτει υδατοσφαίριση, καλλιτεχνική και καταδύσεις. Ίσως στον ΣΕΓΑΣ θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί ο ίδιο μοντέλο για αποκατάσταση των ισορροπιών με τα αγωνίσματα δρόμων ταχυτήτων-εμποδίων-ημιαντοχών-αντοχών σταδίου, τα αγωνίσματα μαραθωνίων δρόμων-βάδην εκτός σταδίου (κολύμβηση – open water), αλλά και τον διαχωρισμό αγωνισμάτων σε δρόμους (κολύμβηση), ρίψεις που είναι άκρως τεχνικές (καλλιτεχνική) και άλματα (καταδύσεις).

Ενισχύει τα ομαδικά

Η μεγαλύτερη αύξηση ωστόσο, ξεκάθαρα λόγω της επιχορήγησης από το στοίχημα, έγινε σε μπάσκετ (ΕΟΚ) και χάντμπολ (ΟΧΕ) με τις αυξήσεις να είναι 66% και 55% αντίστοιχα. Σχεδόν διπλασιάστηκε η επιχορήγηση στην σκοποβολή (ΣΚΟΕ) που έφτασε το 98% ενώ και η ιππασία (ΕΟΙ) με 88% έφτασε κοντά στο διπλασιασμό.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts