ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ταλίν 2021 (Κ23): Φραντζεσκάκης και Μέμα στον τελικό της σφυροβολίας

Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μαρκέλλο Μέμα έκαναν το 2/2 στη σφυροβολία νέων για την ελληνική αποστολή και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον αυριανό τελικό.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Με το 69.99μ της πρώτης βολής ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήξερε ότι δε θα δυσκολευτεί καθόλου να βρεθεί στον τελικό, παρόλα αυτά έκανε δύο ακόμα βολές που ήταν άκυρες. Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη ολοκλήρωσε 3ος στο Α προκριματικό γκρουπ πίσω από τους Κόκαν (74.07μ) και Ολιβιέρι (71.16μ) και περίμενε την τυπική διαδικασία της ολοκλήρωσης του Β γκρουπ. Να σημειωθεί ότι η βαλβίδα ήταν βρεγμένη και δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει για μεγαλύτερες βολές, τις οποίες έχει στο τσεπάκι.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε συντηρητικά στο Β γκρουπ με βολή στα 61.64μ και συνέχισε με 64.81μ στη 2η βολή, η οποία τον ανέβασε προσωρινά στην 4η θέση του Β προκριματικού γκρουπ και εντός πρόκρισης μετά το πέρας της 2ης προσπάθειας. Στην τελευταία όμως προσπάθεια τον πέρασαν 2 ακόμα αθλητές, ήταν 14ος και εκτός πρόκρισης και απέμενε μόνο η 3η βολή του για την ολοκλήρωση του αγώνα. Με μεγάλη ψυχραιμία κατάφερε να ρίξει τη σφύρα στα 66.41μ στην 3η και τελευταία προσπάθεια και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό και μάλιστα με τη 10η επίδοση. Θυμίζουμε ότι έχει γεννηθεί το 2001 και είναι για πρώτη χρονιά νέος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στη διοργάνωση και το 2023.

Με τις προκρίσεις των δύο σφυροβόλων η ελληνική αποστολή έφτασε τις 7 μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος της 1ης μέρας.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts