ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα ελληνικά αεροδρόμια με τις καλύτερες αξιολογήσεις στην Google (πίνακες)

Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει διαχρονικά τις καλύτερες αξιολογήσεις όπως προκύπτει με βάση τα σχόλια των χρηστών στην Google και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τα αεροδρόμια της Σάμου, της Λήμνου, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης να ακολουθούν.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία έρευνα της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, για τα ελληνικά αεροδρόμια που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης τόσο ως προς την επιβατική κίνηση όσο και ως προς τις διαδικτυακές αξιολογήσεις διαχρονικά, τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την πρώτη περίοδο του 2023. Ειδικότερα, αν ληφθούν υπόψη οι αξιολογήσεις αποκλειστικά και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2023 (11.712 Google Reviews), με βάση την άποψη των χρηστών στην Google, το αεροδρόμιο με την πιο θετική εικόνα εμφανίζεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα δύο αυτά αεροδρόμια, μαζί με τα αντίστοιχα της Κω, των Χανίων, της Ζακύνθου, της Ρόδου και της Σαντορίνης είναι τα μόνα στην Ελλάδα με αξιολόγηση από 4 / 5 και πάνω στην Google το 2023. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για το 2023 έχουν συμπεριληφθεί στην κατάταξη αποκλειστικά αεροδρόμια με 100 αξιολογήσεις και πάνω, για την διασφάλιση της ποιότητας του μέσου όρου.

Επιβατική κίνηση

Οσον αφορά την επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στατιστικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τα οποία αφορούν το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 τα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση εμπορικών αεροσκαφών είναι καταρχάς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πάνω από 12 εκατομμύρια στο σύνολο κινήσεων επιβατών, ενώ ακολουθεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με πάνω από 3 εκατ. επιβάτες. Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 έχει συνολικά 2,13 εκατ. επιβάτες και το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» βρίσκεται στην τέταρτη θέση αγγίζοντας τα 1,3 εκατ. επιβάτες. Το τοπ 5 συμπληρώνει το αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» με 1,24 εκατ. επιβατική κίνηση.

Εξετάζοντας τη συνολική λίστα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, σε αντιπαράθεση με στοιχεία αξιολογήσεων χρηστών στην πλατφόρμα της Google, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει τα περισσότερα σχόλια διαχρονικά με 4,4/5 αξιολόγηση. Αποκλειστικά στο Α’ εξάμηνο του 2023 (11.712 Google Reviews), οι αξιολογήσεις είναι επίσης στο 4,4 κατά μέσο όρο. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει βαθμολογία 4,2/5, με βελτίωση του μέσου όρου το αποκλειστικά το 2023 στο 4,4/5.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Τι θα γίνει με τα δίκτυα των ATM – Τα τρία σενάρια που εξετάζουν (πίνακας)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 25/8/2023

Χρηματιστήριο: Επενδυτές και εταιρείες επιστρέφουν στη Λεωφόρο Αθηνών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts