ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό έσπρωξαν σε χαμηλό 2 εβδομάδων τις ευρωπαϊκές μετοχές

Με απώλειες 2,77% έκλεισε το χρηματιστήριο του Μιλάνοου στο -2,49%  ηΦρανκφούρτη, το Παρίσι υποχώρησε 2,11%, με το Λονδίνο να διαγράφει 1,73%

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων διολίσθησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα εκ νέου περιοριστικά μέτρα και το ψαλίδισμα των ελπίδων για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης των ΗΠΑ, να τρέπουν σε άτακτη φυγή τους επενδυτές από τις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 2,08%, στη χειρότερή του ημέρα σε 5 εβδομάδες, δεχόμενος έντονες πιέσεις από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον ενεργειακό, όπως και από αυτόν των ταξιδίων και αναψυχής.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε και ο τραπεζικός κλάδος, παρά τις αναφορές, ότι η ιταλική Banco BPM και η γαλλική Credit Agricole υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας, σε ένα πρώτο βήμα για επίσημες συνομιλίες αναφορικά με μία πιθανή συγχώνευση.

Στο μεταξύ η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν σχολεί, ακυρώνουν τις χειρουργικές επεμβάσεις και επιστρατεύουν φοιτητές γιατρούς, στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Παράλληλα οι επενδυτές ανέμεναν με έντονο ενδιαφέρον την απόφαση σχετικά με την εμπορική συμφωνία για το Brexit, από τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε σήμερα, με το κοινό ανακοινωθέν να αναφέρει ότι από πλευράς ΕΕ θα συνεχισθούν οι συνομιλίες.

Η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche υποχώρησε 3,21%, παρά το γεγονός ότι δημοσίευσε ρεκόρ εσόδων στο τμήμα διαγνωστικών της, τα οποία αντιστάθμισαν τις φθίνουσες πωλήσεις των φαρμάκων και διατηρώντας την σε πορεία για την επίτευξη των στόχων της για το 2020.

Πτώση 4,27% κατάγραψε η μετοχή της Ryanair, μετά την ανακοίνωση ότι θα μειώσει τον χειμερινό της προγραμματισμό κατά το ένα τρίτο, λόγω του κύματος των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Με απώλειες 2,77% έκλεισε το χρηματιστήριο του Μιλάνοου στο -2,49%  ηΦρανκφούρτη, το Παρίσι υποχώρησε 2,11%, με το Λονδίνο να διαγράφει 1,73%.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts