ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα σενάρια για το Νο1 μετά το Ρολάν Γκαρός, εκτός διεκδίκησης Ναδάλ – Τσιτσιπάς

Τρεις είναι οι τενίστες που διεκδικούν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του Ρολάν Γκαρός και μεταξύ αυτών δεν βρίσκονται ο Ράφα Ναδάλ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

της Αλεξάνδρας Καραμπουρνιώτη
[email protected]

Ακόμα και αν Ναδάλ ή Τσιτσιπάς κερδίσουν τα τουρνουά τόσο σε Ρώμη όσο και σε Παρίσι. οι πόντου δεν επαρκούν για να τους φέρουν στο Νο1. Ο Ισπανός μπορεί να φτάσει το ανώτερο στους 7.435 βαθμούς την επόμενη του τελικού του Ρολάν Γκαρός και ο Τσιτσιπάς τους 7.165.
Για τον Νταντίιλ Μεντβέντεφ, ο δεύτερος γύρος στο τουρνουά της Γενεύης και ο πρώτος στο Ρολάν Γκαρός, αρκούν για να τον φέρουν στους 7.630 και να παραμείνει πάνω από Ναδάλ και Τσιτσιπά. Βέβαια αν κερδίσει σε Γενεύη και Παρίσι θα φτάσει στους 9.870 και το Νο1 θα είναι δικό του για αρκετό καιρό. Οι συνδυασμοί που θα φέρουν τον Ρώσο στο Νο1 είναι αρκετοί. Αν κατακτήσει το τουρνουά της Γενεύης, (πολύ πιθανό) ίσως του επαρκεί και ο 2ος γύρος στο Ρολάς Γκαρός για να πάει στο Νο1.
Από την άλλη τα σενάρια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ξεκάθαρα. Για να είναι σίγουρα το Νο1 πρέπει να κερδίσει σε Ρώμη και Παρίσι. Ελάχιστοι συνδυασμοί πλην της διπλής επιτυχίας επαρκούν στον Σέρβο. Αν μάλιστα δεν καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά της Ρώμης, τότε ο Σέρβος θα αποχωριστεί το Νο1 για αρκετό διάστημα.
Ο τρίτος υποψήφιος, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχει περισσότερους συνδυασμούς αποτελεσμάτων καθώς μπορεί να ανεβεί στο Νο1 ακόμα και ως φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός. Σε ένα απίθανο σενάριο, κατακτώντας τον τίτλο στη Ρώμη θα του επαρκεί και ο ημιτελικός στο Παρίσι.
Μετά την ολοκλήρωση των τουρνουά σε Γενεύη (Μεντβέντεφ) και Ρώμη (Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ) θα έχουμε σαφή εικόνα για το τι χρειάζεται ο καθένας για να βρεθεί στο Νο.1.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts