ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα Σιθώνεια επιστρέφουν! (προκήρυξη)

Ένα από τα κορυφαία μίτινγκ ρίψεων του στίβου επιστρέφει μετά από παύση (λόγω πανδημίας) και στις 4 Ιουνίου, η Νικήτη Χαλκιδικής θα υποδεχθεί κορυφαίους ρίπτες και ρίπτριες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Η Σιθωνία», υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας προκηρύσσουν και διοργανώνουν  τη συνάντηση ρίψεων “Σιθώνεια 2022”,  με τους εξής όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :  Σάββατο, 04/06/2022 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :  Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης 

ΚΥΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

Άνδρες

ΡίψειςΣφυροβολία (Α) – Σφαιροβολία (Α) 

Γυναίκες

ΡίψειςΣφυροβολία (Γ), Σφαιροβολία (Γ)

ΗΛΙΚΙΕΣ : 

ΚατηγορίαΈτος γέννησης
ΑΝΔΡΕΣ –  ΓΥΝΑΙΚΕΣ2004 και μεγαλύτεροι-ες

ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣφαιροβολίαΣφυροβολία
ΑΝΔΡΩΝ7,26κ7,26κ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: 

Τρίαθλο Κ14 (2009-2010): 60μ, Vortex, Μήκος και 

60μ Κ16 (2007-2008)

Σημείωση

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με όργανα της διοργανώτριας αρχής.  Όσοι αθλητές-τριες θέλουν να χρησιμοποιήσουν δικά τους όργανα, θα πρέπει μία ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματος να τα παραδώσουν για έλεγχο και έγκριση στον Έφορο ρίψεων ή τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  

Στα αγωνίσματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές-τριες που ανήκουν στα Σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ οι οποίοι-ες πληρούν τις προϋποθέσεις των επισήμων κανονισμών ΣΕΓΑΣ και θα επιλεχθούν από την διοργανώτρια αρχή. Τα παραπάνω σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με περιορισμένο αριθμό αθλητών-τριών σε κάθε αγώνισμα.  Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα, θα αποφασισθεί η τελική λίστα.  Στα κύρια αγωνίσματα, υπάρχει περιορισμός στις 8 συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα και όλοι οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν 6 προσπάθειες. Στα παράλληλα αγωνίσματα οι συμμετοχές θα είναι επίσης περιορισμένες και θα οριστικοποιηθούν από τον υπεύθυνο του ΓΣ «Η Σιθωνία», κ. Αναστάσιο Βυθούλκα.

ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ-ΔΙΑΜΟΝΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 

Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης-διαμονής και διατροφής στους αθλητές και στους προπονητές εκτός από αθλητές-μέλη των Εθνικών Ομάδων τα οποία θα συμφωνηθούν μεταξύ του υπευθύνου-συντονιστή  αγώνων και των  managers, προπονητών, αθλητών–τριών. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των αθλητών-τριών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28/05/2022 στο e-mail : [email protected] για τα κύρια αγωνίσματα και στο  [email protected]για τα παράλληλα αγωνίσματα.

Οι αθλητές κατά την παρουσία του στην αίθουσα κλήσης πρέπει να έχουν μαζί τους το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας, σφραγισμένα από το γιατρό όπως ορίζει ο νόμος.  Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους.

ΕΠΑΘΛΑ :

       Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες των κυρίων αγωνισμάτων θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ ο πρώτος νικητής θα παραλάβει και κύπελλο.  Στα παράλληλα αγωνίσματα, όλα οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

ΓΕΝΙΚΑ :

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα λύνεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων ή/και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων.

Δε δικαιούται συμμετοχής αθλητής που έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και για όσο διάστημα διαρκεί η ποινή τους.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 όπως ισχύουν από τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

ΕΛΕΓΧΟΣ Doping

Ο επίσημος φορέας ελέγχου Doping, ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) θα είναι πλήρως ενημερωμένος για τη διοργάνωση και δύναται οποιαδήποτε στιγμή να προβεί σε έλεγχο ντόπινγκ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΩΝ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Τεχνικός Υπεύθυνος των αγώνων, ορίζεται, ο κ. Ματθαίος Καϊσίδης, και υπεύθυνοι- συντονιστές οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και Τάσος Βυθούλκας. Υπεύθυνος Συλλόγου ΓΣ “H Σιθωνία” ο κ. Τάσος Βυθούλκας.

Ω Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

«Σιθώνεια 2022»

ΏραΚύρια ΑγωνίσματαΏραΠαράλληλα Αγωνίσματα
17:00Σφαιροβολία Γ19:3060μ Κ14
17:15Σφυροβολία  Γ19:50Vortex K14 (3 προσπάθειες)
17:55Σφαιροβολία Α20:10Μήκος K14 (3 προσπάθειες)
18:15Σφυροβολία Α 20:1080μ Κ16
  • Είσοδος αθλητών-τριών στον αγωνιστικό χώρο 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγωνίσματος.  
  • Στον αγωνιστικό χώρο θα εισέρχονται : αθλητές, κριτές, και όσοι παράγοντες περιλαμβάνονται στις επιτροπές. 
  • Μετά το πέρας κάθε αγωνίσματος οι αθλητές –τριες  θα εξέρχονται του γηπέδου, πλην των 3 πρώτων που θα αναμένουν για την απονομή επάθλων.

Πληροφορίες : Αλέξανδρος Παπαδημητρίου 

[email protected] 

Τάσος Βυθούλκας 

[email protected] 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts