ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα hedge funds αυξάνουν τις short θέσεις στο ευρώ σε υψηλό 11 μηνών

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) εκτόξευσαν τα short στοιχήματα στο ευρώ σε υψηλό σχεδόν ενός έτους, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές με μόχλευση αύξησαν τις καθαρές ανοικτές θέσεις στο ευρώ σε 23.306 συμβόλαια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission. Οι διαχειριστές μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων περιόρισαν επίσης τα ανοδικά στοιχήματα στο νόμισμα για έκτη εβδομάδα.

«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αναιμική ανάπτυξη και επίμονο πληθωρισμό, ενώ οι ΗΠΑ απολαμβάνουν ανάπτυξη πάνω από τη μέση τάση που υποστηρίζεται από τη ισχυρή καταναλωτική δαπάνη», δήλωσε ο Ασβιν Μέρθι, επικεφαλής επενδύσεων στο hedge fund AVM Capital Pte. στη Σιγκαπούρη.

«Αυτή η περίοδος στηρίζει το δολάριο ΗΠΑ και αναμένουμε ότι το ευρώ θα παραμείνει υπό πίεση για τους επόμενους έξι μήνες».

Το ευρώ σημειώνει πτώση επί 10 συνεχόμενες εβδομάδες, τη μεγαλύτερη σειρά απωλειών από την καθιέρωσή του πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, καθώς η παραπαίουσα οικονομική ανάπτυξη πλήττει τη ζήτηση για το νόμισμα. Η υποχώρηση του πληθωρισμού και οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση έχουν ωθήσει τους traders να ποντάρουν στο ενδεχόμενο η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον ερχόμενο Ιούλιο, ενισχύοντας το πτωτικό κλίμα έναντι του ευρώ.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα μπορεί να αποτελέσουν νέο καταλύτη για τους επενδυτές να σορτάρουν το νόμισμα, το οποίο έχει διολισθήσει περισσότερο από 2% έναντι του δολαρίου αυτό το τρίμηνο. Το ευρώ είχε μικρή μεταβολή στα 1,0650 δολάρια στις συναλλαγές της Δευτέρας στην Ασία.

Διαβάστε ακόμη

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Έρευνα: Ποιοι εργαζόμενοι έχουν υποστεί την περισσότερη βία στην εργασία τους

Μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» από κράτος και ασφαλιστικές εταιρίες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts