ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα social media στο εδώλιο στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Facebook, Τα social media στο εδώλιο στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Facebook, Τα social media στο εδώλιο στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η επίθεση στο Καπιτώλιο και ο ρόλος που έπαιξαν τα social media σε αυτή αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό Κογκρέσο. Από την ειδική επιτροπή του Κογκρέσου ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες από Twitter, Meta, Alphabet και Reddit.

H επίθεση του όχλου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021 ήταν ένα γεγονός που οδήγησε μέχρι και σε απώλεια ζωών, γεγονός που θορύβησε τους πάντες στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Τα social media θεωρείται ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο τόσο στην παραπληροφόρηση που ενέτεινε το γεγονός όσο και στην οργάνωση της επίθεσης αυτής σε έναν δημοκρατικό θεσμό.

Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο διερευνά το ρόλο που έπαιξαν 15 διαφορετικά social media στην εξέλιξη της υπόθεσης. Τα μηνύματα που αντάλλαξε το πλήθος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν εκεί βρίσκονται στο ραντάρ της ειδικής επιτροπής, η οποία ζητά περισσότερα στοιχεία από Twitter, Meta, Alphabet, Reddit.

Οι αμερικανικές Αρχές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει την απαραίτητη πληροφόρηση από την πλευρά των κοινωνικών δικτύων για το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα στην καρδιά της αμερικανικής Δημοκρατίας. Τα social media από την πλευρά τους δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts