ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τελευταία πρόβα για τους πρωταθλητές Ευρώπης, Στεφανίδη – Τεντόγλου

Το ντάιαμοντ λιγκ του Μονακό στις 10 Αυγούστου, θα είναι η τελευταία πρόβα για τους δύο πρωταθλητές Ευρώπης της Ελλάδας, Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτο Τεντόγλου, πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου (15-21 Αυγούστου).

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις δύο βασικές αντίπαλες της στο επί κοντώ. Τη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο Χόλι Μπράντσο και την χάλκινη στο παγκόσμιο κλειστού (2022) Τίνα Σούτεγ. Αυτές είναι οι καλύτερες αλλά και οι πιο έμπειρες από τις υπόλοιπες αντίπαλες της Στεφανίδη. Στο Μονακό θα αγωνιστούν και οι ανερχόμενες Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία, 4.71μ), Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία, 4.70μ) αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης τον κλειστό (2021) Αντζέλικα Μόσερ που όμως στον ανοιχτό αντιμετωπίζει προβλήματα.
Η δευτεραθλήτρια κόσμου (2022) Σάντι Μόρις (ΗΠΑ, 4.85μ) και η τρίτη στο Όρεγκον Νίνα Κένεντι (Αυστραλία, 4.80μ) συμπληρώνουν τη λίστα συμμετοχής στο Μονακό.

Πρόβα όμως θα είναι και για τον Μίλτο Τεντόγλου το ντάιαμοντ λιγκ του Μονακό καθώς θα αντιμετωπίσει τον Τομπίας Μόντλερ. Βασικός αντίπαλος του στο Μόναχο για το χρυσό μετάλλιο. Ο Σουηδός μαζί με τον Ισπανό Εουσέμπιο Κάσερες είναι οι μόνοι που εγγυημένα μπορούν να πηδήξουν πάνω από οκτώ μέτρα και αυτή η τριάδα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο βάθρο. Στο Μονακό θα αγωνιστεί και ο ανερχόμενος Ζιλ Πομερί. Ο 21χρονος Γάλλος έχει πηδήξει φέτος 8.17μ. Παρών και ο 17χρονος Ιταλός Ματία Φουρλάνι που έχει 8.04μ (αλλά και 2.17μ στο ύψος και 10.64 στα 100μ).
Τη λίστα εκκίνησης στο Μονακό συμπληρώνουν ο Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ, 8.16μ), Μαικέλ Μασό (Κούβα, 8.15μ), Στέφιν Μακάρτερ (ΗΠΑ, 8.15μ) και Μουρελί Σρεεσάνκαρ (Ινδία, 8.36μ).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts