ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεντόγλου: «Μέχρι 3 άλματα και πάνω από 8.40μ»

Με ένα χαλαρό άλμα ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτιάδης Τεντόγλου, πέρασε από την τυπική -για τον ίδιο- διαδικασία του προκριματικού και ετοιμάζεται για μεγάλα άλματα στον απογευματινό τελικό, του πανελληνίου πρωταθλήματος της Πάτρας.

Πάτρα
Παναγιώτης Βότσης[email protected]
Σωτηρία Στασινού[email protected]
φωτογραφίες
Στεφανία Ντόκου – Sportsimages.gr

Με 7.74μ ο Τεντόγλου πέρασε με ευκολία στον τελικό του μήκους, αφού δεν χρειάστηκε να πιεστεί καθόλου για να μπορέσει να προκριθεί. Το απόγευμα όμως ο αγώνας θα είναι διαφορετικός, αφού ο 23χρονος άλτης θα κυνηγήσει μεγάλα άλματα καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση όπως έδειξε και πριν λίγο καιρό, με το άλμα του στα 8.60μ. Ο ίδιος μετά τον προκριματικό, μιλώντας στο Sportsfeed, αποκάλυψε ποιος είναι ο απογευματινός του στόχος και ποιο είναι το πλάνο του για τον αγώνα: «Στον προκριματικό δεν ήθελα να κουραστώ, έκανα ένα άλμα όσο πιο χαλαρά γινόταν. Στον τελικό, έχω σκοπό να κάνω μέχρι τρία άλματα. Βασικά στα 8.40μ θα σταματήσω, σε όποια προσπάθεια βγει αυτό το άλμα θα σταματήσω τον αγώνα. Ο στόχος είναι το 8.45μ είναι η αλήθεια, γιατί θέλω να έχω και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο πέρα από την πρώτη». 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στο Τόρουν, που μη έχοντας άλλη επιλογή αφού ήταν τραυματισμένος έκανε μόλις ένα άλμα και με αυτό επικράτησε στον αγώνα (8.35μ), έχει δείξει πως πλέον η παλαιότερη τακτική του να κάνει τα μεγάλα άλματα στις τελευταίες του προσπάθειες αποτελεί παρελθόν. Η επέμβαση στο γόνατό του, αλλά και γενικότερα η αδυναμία που έχει στα γόνατα, τον ώθησε στο να αλλάξει τον αγώνα του και έτσι σκοπεύει και στον απογευματινό τελικό να… ξεμπερδέψει από τα πρώτα άλματα, στοχεύοντας σε μεγάλη επίδοση. «Πλέον δεν υπάρχουν τελευταίες προσπάθειες για εμένα, όπως γινόταν παλιά. Έχω ακόμη ενοχλήσεις στο γόνατο και αν κάνω έξι άλματα θα το επιβαρύνω ενώ δε χρειάζεται» δήλωσε ο Τεντόγλου στο Sportsfeed.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts