ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεντόγλου: «Σήμερα ήμουν για 8.70μ»

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ο Μίλτος Τεντόγλου εντυπωσίασε κάνοντας άλμα στα 8.48μ και αυτή τη στιγμή κατέχει τις επιδόσεις Νο1 και Νο2 παγκοσμίως στο μήκος.

Πάτρα
Παναγιώτης Βότσης – [email protected]
Σωτηρία Στασινού – [email protected]
φωτογραφίες
Στεφανία Ντόκου – Sportsimages.gr

Ο Τεντόλγου αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Πάτρας, στο οποίο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν το μετάλλιο που ξεχώρισε αλλά η επίδοσή του στο 5ο άλμα. Μια εβδομάδα μετά την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που σημείωσε στην Καλλιθέα με 8.60μ, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέγραψε και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως με 8.48μ. Μετά από αυτή την επιτυχία του μίλησε στο Sportsfeed για την εξέλιξη του αγώνα του: «Έκανα περισσότερα από τρία άλματα γιατί ήμουν σε εκπληκτική κατάσταση. Νομίζω δεν έχω νιώσει ξανά έτσι σε αλτικότητα. Ήταν τόσο γρήγορες και τόσο εκρηκτικές οι επαφές μου και γενικά είχα πολύ καλή αίσθηση στον αγώνα. Έκανα τα δύο πρώτα άλματα και ήταν άκυρα, αλλά μεγάλα, και έκανα και το τρίτο άλμα που ήταν 8.41μ πατημένο πίσω, και νευρίασα. Και ο προπονητής μου ο Γιώργος Πομάσκι νομίζω νευρίασε γιατί μου είπε ότι ήμουν για 8.70μ σήμερα. Κάνω ακόμα ένα άκυρο και μετά το 8.48μ ,το οποίο νομίζω είναι το χειρότερο άλμα που έχω κάνει τεχνικά. Το 8.41 ήταν πολύ καλύτερο. Στο τελευταίο προσπάθησα να δώσω λίγο παραπάνω, κατάλαβα όμως ότι πάτησα άκυρο και το άφησα».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, έθεσε επίσης ως επόμενό του στόχο να μειώσει τα άκυρα άλματα στον αγώνα και να φτιάξει τη φόρα του: «Στοχεύω στα έγκυρα άλματα και κυρίως να βελτιώσω τη φόρα μου, γιατί όλα τα υπόλοιπα νομίζω τα έχω σε πολύ καλό βαθμό αυτή τη στιγμή. Ακόμα και με άσχημα άλματα μπορώ να κάνω πάνω από 8.30μ – 8.40μ και αυτό φάνηκε σήμερα. Απλά χρειάζομαι περισσότερους αγώνες για να το βρω. Οι -λογικά- δύο που θα συμμετάσχω και που μου έχουν απομείνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Ρουμανία και ένα ντάιαμοντ λιγκ το οποίο ενδέχεται να είναι αυτό του Μονακό».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr