ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεντόγλου: «Το 8.60μ δεν το περίμενα ούτε εγώ»

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν σίγουρα αυτός που ξεχώρισε στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλθέας με ένα τρομερό άλμα στα 8.60μ (+0.7) που δείχνει τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια της σεζόν και στους Ολυμπιακούς.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μετά το μεγάλο 2ο άλμα, με το οποίο δικαίως κέρδισε το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους, ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Στο πρώτο του άλμα ήταν άκυρο, αλλά φάνηκε από το που προσγειώθηκε ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Στη συνέχεια τόνισε τα εξής στο Spotsfeed: «Και το πρώτο άλμα που ήταν άκυρο ήταν καλό, το ξέρω ότι μπορώ να κάνω 8.30μ όποτε δεν παραξενεύτηκα, μου φάνηκε ένα άλμα κάπου εκεί. Το 8.60μ όμως δεν το περίμενα ούτε εγώ. Δεν έχω κάνει άλματα φέτος, ήρθα για προπόνηση και ήμουν χαλαρός. Έχω γίνει όμως πολύ πιο γρήγορος φέτος. Κάνω προπόνηση σπριντ μόνο. Το 100αρι μου στα Βεργώτεια ήταν αργό σε σχέση με αυτά που τρέχω. Είμαι καλά και δε με αγχώνει που είμαι το Νο1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Να σημειώσουμε πως ο μοναδικός που έχει καταφέρει να πηδήξει από 8.50μ και πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Καρλ Λιούις, έχει πάρει 4 χρυσά μετάλλια: το 1984 με 8.54μ, το 1988 με 8.72μ, το 1992 με 8.67μ και το 1996 με 8.50μ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts