ΓΕΝΙΚΕΣ

Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κ. Γκιουλέκα με τον Κινέζο ομόλογό του Zhang Yesui

Η επιβεβαίωση των παραδοσιακά πολύ καλών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας κυριάρχησαν στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με τον Πρόεδρο κ. Zhang Yesui και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Fu Ying, Zhang Zhijun της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας του Κινεζικού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της κινεζικής επιτροπής παρουσίασαν τα αποτελέσματα του 20ου Εθνικού Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Οκτώβριος 2022), κατά το οποίο η χώρα τους έθεσε εκ νέου τις προτεραιότητές της για τα προσεχή χρόνια. Ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων στην προώθηση της διμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο χωρών και υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση προώθησης μιας κοινής θετικής ατζέντας συνεργασίας.

Ο κ. Γκιουλέκας μίλησε για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και έκανε αναφορά στις τρέχουσες εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στέκεται σταθερά απέναντι σε κάθε μορφής αναθεωρητισμό, τάσσεται μόνιμα υπέρ του διαλόγου, αλλά παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη σε ό,τι αφορά θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε όλους τους τομείς, της οικονομίας, της παιδείας και του πολιτισμού, καθώς και η κοινή στάση Ελλάδας και Κίνας προς την κατεύθυνση του σεβασμού των αρχών του δικαίου και της διαφύλαξης της κοινής ειρήνης.

The post Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κ. Γκιουλέκα με τον Κινέζο ομόλογό του Zhang Yesui first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS