ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την αεροπορική σύνδεση Κρήτης – Ηπείρου ζητούν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης

Την αεροπορική σύνδεση Κρήτης – Ηπείρου ζητούν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης, με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,, υπουργούς και βουλευτές.

Σύμφωνα με την επιστολή, “…Η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες της χώρας μας, Ήπειρο και Κρήτη, οι οποίες έχουν άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς”.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

“Ένας διαγωνισμός μπορεί να κηρυχθεί άγονος όταν οι όροι αυτού δεν είναι συμφέροντες προς τις εταιρείες που θα μπορούσαν να καταθέσουν προσφορά και να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Επειδή όμως θεωρούμε ότι η ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη των προορισμών μας και καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών αμφίδρομα, ζητούμε από τους Βουλευτές τόσο της Ηπείρου, όσο και της Κρήτης, να ασκήσουν άμεσα πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ώστε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με καλύτερους όρους για τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε στο τέλος να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες της χώρας μας, Ήπειρο και Κρήτη, οι οποίες έχουν άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς, για τους ακόλουθους λόγους :

–           Για την τουριστική ανάπτυξη των προορισμών καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, υπάρχει μεγάλη ζήτηση αμφίδρομα για την οργάνωση τουριστικών πακέτων, οργανωμένων εκδρομών συλλόγων και σχολικών ιδρυμάτων, αλλά και μεγάλη ζήτηση για την μετακίνηση μεμονωμένων τουριστών.

–           Για την μετακίνηση φοιτητών που σπουδάζουν στα δύο μεγάλα Περιφερειακά Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, καθώς και για την ομαλότερη διεξαγωγή επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων, άλλωστε και οι δύο προορισμοί είναι τόποι διεξαγωγής πληθώρας συνεδρίων. Το τελευταίο διάστημα επίσης τόσο η Ήπειρος, όσο και η Κρήτη καθίστανται κέντρα τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, με την εγκατάσταση πληθώρας εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

–           Για την μετακίνηση των εργαζομένων, εποχικών και μη, καθώς και των ανθρώπων που διαμένουν μόνιμα για οικονομικούς ή άλλους λόγους στις Περιφέρειες αυτές (υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι Ηπειρώτες έχουν μία μεγάλη παροικία στην Κρήτη, όσο και οι Κρήτες αντίστοιχα στην Ήπειρο).

–           Για την ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών της χώρας μας.

Η συγκεκριμένη πτήση εφ’ όσον δρομολογηθεί, μπορεί να εξυπηρετεί επίσης ταξιδιώτες από τις όμορες περιοχές της Ηπείρου που θέλουν να ταξιδέψουν στην Κρήτη (Δυτική Μακεδονία, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Νότια Αλβανία), καθώς και ταξιδιώτες από κοντινά νησιά προς την Κρήτη που έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με αυτή και θέλουν να ταξιδέψουν προς την Βορειοδυτική Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε το μεγάλο πλεονέκτημα των 2 αυτοκινητόδρομων Εγνατίας και Ιόνιας οδού που διευκολύνει τις μετακινήσεις στην Βόρεια Ελλάδα και την δρομολογημένη κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης που θα διευκολύνει αντίστοιχα τις μετακινήσεις στην Κρήτη.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείτε το αίτημα μας με την δέουσα προσοχή και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθες Επαγγελματικές Ενώσεις :

Ένωση Ξενοδοχείων  Ηρακλείου

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης

Ένωση Ξενοδόχων N. Χανίων

Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Ένωση Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων”.

The post Την αεροπορική σύνδεση Κρήτης – Ηπείρου ζητούν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts