ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις στην Γερμανία για το Καλοκαίρι 2023 | 1 στις 5 κρατήσεις αφορούν το ερχόμενο Καλοκαίρι

Αυτή την περίοδο κάθε πέμπτη κράτηση αφορά στο επόμενο Καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Travel Data + Analytics (TDA) για τη Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV).

Διάφορες έρευνες, ειδικά των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, δείχνουν ότι τα ταξίδια διακοπών έχουν υψηλή προτεραιότητα και ότι πολλοί Γερμανοί δεν θέλουν να μείνουν χωρίς ταξίδια το επόμενο έτος, παρά το δύσκολο περιβάλλον με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και του κόστους ζωής.

«Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι οι ταξιδιωτικές προθέσεις θα μεταφραστούν και σε συγκεκριμένες κρατήσεις διακοπών», λέει ο ο πρόεδρος της DRV Ν. Fiebig. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, κάθε πέμπτη κράτηση είναι για το Καλοκαίρι του 2023. Οι εκδρομές πακέτων με τις ευέλικτες επιλογές ακύρωσης και επανακράτησης των tour operators – οι λεγόμενες flex options – είναι πολύ δημοφιλείς. «Μένει να φανεί αυτή τη στιγμή πώς θα αναπτυχθεί η τάση των Γερμανών να καταναλώνουν τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο του αυξανόμενου πληθωρισμού και πόσο υψηλό θα είναι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών», δήλωσε ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig. Λόγω της αβέβαιης συνολικής κατάστασης, είναι επομένως δύσκολο να γίνει μια αξιόπιστη πρόβλεψη για το επόμενο έτος επί του παρόντος.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr