ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Επιμόρφωση για 20.000 ανέργους και εποχιακά εργαζομένους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι έχει μεγάλη βαρύτητα η εκπαίδευση και η επικαιροποίηση των δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που οι ίδιοι τρέχουν τις επιχειρήσεις τους

Τη δυνατότητα επιμόρφωσης για 20.000 ανέργους και εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Επίσης, ανέφερε πως έχει γίνει πρόταση προς το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός θεματικού Οργανισμού Διαχείρησης Προορισμού, καθώς είναι σημαντική η συνολική εμπειρία που μπορεί να έχει κάθε ταξιδιώτης σε οποιαδήποτε ελληνική περιοχή.

Η ίδια τόνισε ότι έχει μεγάλη βαρύτητα η εκπαίδευση και η επικαιροποίηση των δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που οι ίδιοι τρέχουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν συζητάμε για Τουρισμό, μιλάμε για τον άνθρωπο».

«Ανακοινώνω σήμερα ότι στο Νέο Ταμείο Ανάκαμψης, εμπροσθοβαρώς από το τέλος του 2021 θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται και να επιμορφώνονται 20.000 άνεργοι και εποχιακά εργαζόμενοι, σε θεματικές ενότητες του τουρισμού που ανάμεσα σε αυτές θα είναι και ο οικοτουρισμός», είπε η υφυπουργός Τουρισμού.

Η Σ. Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Ζαγόρι μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, ο οποίος ανακοίνωσε δύο μνημόνια συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού, για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, που όπως είπε ο ίδιος δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες, θέσεις εργασίας και ενδυνάμωση της προστασίας του φυσικού περιβαλλοντος.

Για το ίδιο θέμα, η υφυπουργός είπε ότι είναι η αρχή συνεργασίας, για τη χάραξη στρατηγικής μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης με τη βοήθεια της διαΝΕΟσις, που έχει κάνει σημαντικές μελέτες και έχει προσφέρει στην Ελλάδα για την ανάπτυξη των ήπιων μορφών φιλοξενίας.

Τέλος, υπογράμμισε πως σε κάθε μέρος θα στηριχθούν πρωτοβουλίες σχετικές με εκπαιδευτικές εκδρομές, καθώς τα παιδιά θα κτίζουν εμπειρία με το περιβάλλον και τα γεωπάρκα και ανέφερε πως εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου η χάραξη, η σηματοδότηση μονοπατιών και η πρόνοια για τον ορεινό τουρισμό, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταφύγια.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο και πανδημία ξαναγράφουν τον χάρτη στην ακτοπλοΐα

Spiegel: Η Αστυπάλαια θα γίνει εργαστήριο για την πράσινη ενέργεια χάρη στη VW και την κυβέρνηση

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Σχεδόν 2 στους 10 θα λάβουν επιστροφή φόρου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts