ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκία: Θα επιβάλει ποσοστώσεις στις άδειες παραμονής μεταναστών

Το αυξανόμενο αντιπροσφυγικό αίσθημα είναι κάτι με το οποίο έχει ασχοληθεί και η τουρκική αντιπολίτευση και το έχει αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα

Η Τουρκία θα αρχίσει να επιβάλλει ποσοστώσεις στον αριθμό των αδειών παραμονής για αλλοδαπούς τον επόμενο μήνα, καθώς ένα αντιμεταναστευτικό κλίμα αυξάνει την πίεση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Τουρκία θα περιορίσει τις άδειες παραμονής για αλλοδαπούς στο 20% του πληθυσμού ορισμένων γειτονιών σε όλη την επικράτεια από την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.

Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να περιορίσουν ένα κύμα δημόσιας δυσαρέσκειας καθώς η οικονομική ύφεση τροφοδοτεί την οργή για την παρουσία περίπου 3,7 εκατ. Σύρων προσφύγων, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους Τούρκους πολίτες για θέσεις εργασίας, την ώρα που ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός διαβρώνει το βιοτικό επίπεδο. Το αυξανόμενο αντιπροσφυγικό αίσθημα είναι κάτι με το οποίο έχει ασχοληθεί και η τουρκική αντιπολίτευση και το έχει αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ένα σχέδιο επιστροφής 1 εκατ. Σύρων σε μια ελεγχόμενη από την Τουρκία λωρίδα εδάφους, αν και δήλωσε ότι το πρόγραμμα επαναπατρισμού θα είναι εθελοντικό.

Διαβάστε ακόμη:

Πότε θα πετάξουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα – Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ «σε αναμονή» (pic)

Σύγκρουση γιγάντων: Μπέζος και Αμπάνι διασταυρώνουν τα ξίφη τους για $7,7 δισ.

Καύσιμα: Ο πληθωρισμός φρενάρει την κατανάλωση – Στα ύψη οι τιμές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts