ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Υψηλή παραμένει η ζήτηση για διακοπές στην Αλικαρνασσό | Πάνω από 70% οι πληρότητες των ξενοδοχείων | Διαμονή από 24 ευρώ

Με τις πληρότητες των ξενοδοχείων αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν το 70%, το φετινό, πολυσύχναστο καλοκαίρι δίνει τη θέση του σε αυτό που αναφέρεται ως “κίτρινο καλοκαίρι” στην Αλικαρνασσό, η οποία αυτή την περίοδο προσελκύει, κυρίως, ταξιδιώτες μέσης ηλικίας, οι οποίοι πληρώνουν από 51 ευρώ ανά άτομο, την ημέρα, σε ξενοδοχεία all inclusive και τα μισά σε ξενοδοχεία B&B.

Το “κίτρινο καλοκαίρι”, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από την εξασθένιση των καυτών θερμοκρασιών στα μέσα Οκτωβρίου, συμπίπτει με την επανέναρξη των σχολείων και την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, γεγονός που μπορεί να μειώνει τις εγχώριες τουριστικές ροές στην περιοχή, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να “αγκαλιάζει” θερμά τους ξένους επισκέπτες της, κυρίως της μέσης ηλικίας.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων της Αλικαρνασσού, Ömer Faruk Dengiz, σημείωσε ότι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υψηλής πληρότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στο τέλος της τουριστικής σεζόν, είναι οι εκπτώσεις και οι προωθητικές καμπάνιες.

“Η ζήτηση παραμένει ισχυρή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, που συχνά αναφέρεται ως το “κίτρινο καλοκαίρι”. Παρατηρούμε σημαντική ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκινούν, τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης και από την εγχώρια ταξιδιωτική αγορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επισκέπτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού”, δήλωσε ο κ. Dengiz.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου στην περιοχή θα επιτύχουν τον στόχο τους να υποδεχθούν 1 εκατομμύριο ξένους τουρίστες μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνοντας ότι υπήρξε μερική αύξηση του αριθμού των τουριστών που φθάνουν, τόσο δια θαλάσσης, όσο και αεροπορικώς, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο κ. Dengiz είπε ότι η περιοχή ήταν ο προτιμώμενος προορισμός φέτος, ιδίως για τους τουρίστες που προέρχονται από την Πολωνία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, οι Ρώσοι τουρίστες έχουν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον. Ενώ, την ίδια στιγμή, η κρουαζιέρα έχει προσφέρει τεράστια υποστήριξη σε αυτή τη σεζόν, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων στην πόλη θα παραμείνει ανοικτός μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων της Αλικαρνασσού, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ξενοδοχεία που λειτουργούν σήμερα επιδεικνύουν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό πληρότητας που υπερβαίνει το 70%.

Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η περιοχή προτιμάται κυρίως από επισκέπτες ηλικίας 40 ετών και άνω. Όσον αφορά τις τιμές, στα ξενοδοχεία τύπου bed-and-breakfast ξεκινούν από 24 ευρώ την ημέρα, ανά άτομο, ενώ διπλάσιες είναι στα ξενοδοχεία all-inclusive, που ξεκινούν από 51 ευρώ το άτομο.

The post Τουρκία: Υψηλή παραμένει η ζήτηση για διακοπές στην Αλικαρνασσό | Πάνω από 70% οι πληρότητες των ξενοδοχείων | Διαμονή από 24 ευρώ appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts