ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το αδηφάγο και ανίκανο κράτος των 95 δισ. € | Ένα οδοιπορικό ταλαιπωρίας και αγανάκτησης

deriziotisτου Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη
Δεν συνηθίζω να σας απασχολώ με προσωπικά μου θέματα. ‘Όμως αυτό που θα περιγράψω είναι μεν προσωπικό μου βίωμα, πλην όμως αφορά μερικούς χιλιάδες συμπολίτες μου. Βίωσα και βιώνω μια απίστευτη ταλαιπωρία από την ανικανότητα του αδηφάγου και ανίκανου κράτους, επειδή … χιόνισε.

Δεν ήρθε η δευτέρα παρουσία, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, δεν έγινε σεισμός 32 ρίχτερ, απλά χιόνισε λίγο παραπάνω.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Και μάλιστα οι “αρμόδιοι” (σ.σ. τα εισαγωγικά για ευνόητους λόγους) γνώριζαν από τους μετεωρολόγους τι θα συμβεί και δήλωναν πανέτοιμοι. Που να μην ήταν δηλαδή!!!

Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, χωρίς τηλέφωνο και τρόπους επικοινωνίας, και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ χωρίς τρόπο διαφυγής αν συνέβαινε κάτι από την Κυριακή το βράδυ, χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή Αγία Παρασκευή του δήμου Διονύσου (αφού ο κεντρικός δρόμος ήταν μέχρι χθες αργά το βράδυ κλειστός και από τις δυο πλευρές από δέντρα και κολώνες χωρίς παρόδους διαφυγής), θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Διονύσου, τον δήμαρχο, την Περιφέρεια Αττικής και την Πολιτεία.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Φανταστείτε να συμβεί κάτι μέσα στη νύχτα σε κάποιο μέλος της οικογένειας και να μην μπορείς να επικοινωνήσεις με γιατρό, με ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρεις.

Δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου.

Ευγνώμων λοιπόν…

Άνθρωποι ανήμποροι, μωρά παιδιά, άνθρωποι που χρησιμοποιούν ιατρικά μηχανήματα, είμαστε για τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα, θέρμανση, δυνατότητα μαγειρέματος, τηλέφωνο, internet.

Αυτό θα πει επιτελικό κράτος που κοστίζει 95 δισ. € τον χρόνο.

Καμία παραίτηση ;

Αλλά μάλλον όσοι κατοικούμε εκεί είμαστε πλούσιοι …

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Διόνυσος, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιος Στέφανος, Προκόνησος, κ.λπ..

Ντροπή.

Συγχαρητήρια στη διοικητή του ΑΤ της περιοχής που πήγε πεζή και χτυπούσε πόρτες σε γέροντες να δει αν είναι ζωντανοί, κατόπιν ενημέρωσης από την Ενορία.
Τέτοιες αστυνομικοί τιμούν την Ελληνική Αστυνομία.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Χθες το πρωί για να φτάσω στο δημαρχείο, το οποίο βρήκα ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΜΕΝΟ, περπάτησα κάποια χιλιόμετρα και πέρασα ένα από τα πεσμένα πεύκα ΕΡΠΟΝΤΑΣ.

Στο πολιτιστικό κέντρο βρήκα δύο γραμματείς και τον υπεύθυνο του Αγίου Στεφάνου, τρία άτομα να προσπαθούν να διαχειριστούν δεκάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα…

Χθες το βράδυ πήγα -ομολογώ με άγριες διαθέσεις- στην διασταύρωση Θησέως και Διονύσου, όπου ήταν το κινητό αρχηγείο της Πυροσβεστικής. Εξήγησα την κατάσταση σε έναν αξιωματικό ο οποίος με οδήγησε στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Όταν τους εξέθεσα την κατάσταση, μου ζήτησαν συγγνώμη, μου είπαν ότι έχω απόλυτο δίκιο ότι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση και ότι σε μισή ώρα, θα ερχόταν ομάδα της ΕΜΑΚ να ανοίξει το δρόμο.

Όπερ και εγένετο. Σε μισή ώρα ήρθε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και σε 1 ώρα απελευθέρωσε 500 και πλέον σπίτια.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στα παιδιά της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα που σε πολικές θερμοκρασίες και μέσα στο σκοτάδι έκοψαν όλα τα πεύκα που είχαν πέσει και άνοιξαν το δρόμο, με προοπτική σήμερα το πρωί ο δήμος Διονύσου να καθαρίσει και να κάνει βατό τον δρόμο και να έχουμε οδό διαφυγής.

Φάνη, Φωκά και όλοι οι υπόλοιποι, οι εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής σας ευγνωμονούμε.

Ευχαριστίες και στον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και στον αρχηγό της πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη που σε τρία λεπτά κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος και αμέσως έστειλαν την 6η ΕΜΑΚ.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Χθες το βράδυ με φιλοξένησε στην εξαιρετική εκπομπή του στο Πρώτο Θέμα 104,6 ο καλός συνάδελφος Τάκης Σπηλιόπουλος και τα είπα ένα χεράκι για την ανυπαρξία του Δήμου. Δεν πρόλαβα να πω και για την Περιφέρεια Αττικής.

Θα ακολουθήσει.

Τέλος, να πω ότι έχω στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ελπίζω και αναμένω την απάντησή του.

ΥΓ: Ακόμη δεν έχουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση!!!

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts