ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εξώδικο Ασημακόπουλου και οι καταγγελίες

Άκρως αποκαλυπτικό και πολύ ανησυχητικό για το οικονομικό μέλλον του ΣΕΓΑΣ είναι το εξώδικο του Μάκη Ασημακόπουλου που είχε αποδέκτες όχι μόνο την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ και που το Sportsfeed δημοσιοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα, γιατί ο κόσμος του κλασικού αθλητισμού οφείλει να γνωρίζει.

Ο διευθυντής του αυθεντικού μαραθωνίου Αθήνας, του ημιμαραθωνίου Αθήνας, των run Greece αλλά και διευθυντής μάρκετινγκ της ομοσπονδίας, απαιτεί μέσω του εξωδίκου που απέστειλε στον ΣΕΓΑΣ 21 Μαΐου να γίνει εντός 10 ημερών η εξόφληση των 380.620 ευρώ που του οφείλονται από το 2018 και αφορούν την τελευταία δόση της αμοιβής του για εκείνο το έτος, καθώς επίσης να του καταβληθούν και τα οφειλόμενα ποσά για τα έτη 2019, 2020 και 2021 αφού η σύμβαση είναι ενεργή έως και το 2022.

Αν και αυτή η περιβόητη σύμβαση του ΣΕΓΑΣ με τον Μάκη Ασημακόπουλο δεν έχει ακόμη δει το φως της δημοσιότητας, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει στο εξώδικό του το επιτελικό στέλεχος της ομοσπονδίας, υπολογίζεται πως ο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να του καταβάλει για την τριετία 2019-2021 ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Για πολλούς μπορεί να φαντάζει ποσό εξωπραγματικό καθώς κάνοντας τους υπολογισμούς προκύπτει πως η ετήσια αμοιβή είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αμοιβή του προέδρου των ΗΠΑ.

Όμως για να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, το ζήτημα δεν είναι ο επαγγελματίας Μάκης Ασημακόπουλος, αλλά τα 21 μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων που έβαζαν την υπογραφή τους για να συνάπτονται τέτοιες συμβάσεις με μυθικά ποσά για τον ελληνικό στίβο, όταν έχουμε αθλητές και προπονητές είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν αθλητισμό είτε κάποιοι λίγοι τυχεροί να αμείβονται από 2 έως 4 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ! Για τα δε σωματεία ας μην το αναφέρουμε καλύτερα αφού δεν έχουν ούτε αυτό το πενιχρό βοήθημα.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό και τρομακτικό για το μέλλον της ελληνικής ομοσπονδίας είναι αυτό που αποκαλύπτει μέσω του εξωδίκου του ο Μάκης Ασημακόπουλος, ότι πέραν των χρεών πρός τον ίδιο και την εταιρεία του, ο ΣΕΓΑΣ έχει αυτή τη στιγμή χρέη εκατομμυρίων και πρός τρίτους (προμηθευτές και συνεργάτες) που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να διεκδικούν τα οφειλόμενα και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιά θα είναι η κατάληξη, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως η παραίτηση του γενικού γραμματέα Θανάση Χασκή δεν θα είναι η μοναδική.

Ακολουθεί το εξώδικο του Ασημακόπουλου

«Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Σήμερα 24.05.2021 όταν προσήλθα με τους συνεργάτες μου στα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, βρήκαμε το Γραφείο Μαραθωνίου της Ομοσπονδίας, αυτό που βάσει της σύμβασής μας χρησιμοποιεί και η SYNERGY O.E. για την παροχή υπηρεσιών της στο ΣΕΓΑΣ – κλειδωμένο και όταν απευθυνθήκαμε στη Διευθύντρια του ΣΕΓΑΣ, κα. Αγγελική Προκάκη, από την όλη συμπεριφορά της και τα όσα μας είπε κατέστη αντιληπτό, ότι αυτό κλειδώθηκε με δική σας εντολή, προφανώς εν αγνοία των Υπηρεσιών του ΣΕΓΑΣ. 

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός αυτό και δεν ξέρουμε που αποσκοπεί δεδομένου ότι είναι σε ισχύ η σύμβαση συνεργασίας μας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει καταγγελθεί.  Άλλωστε η μακροχρόνια συνεργασία μας με το ΣΕΓΑΣ καταδεικνύει το ήθος μας και την εντιμότητα μας και αυτό δεν παρέχει τη δυνατότητα τέτοιων πρακτικών, ήτοι κλείδωμα του Γραφείου Μαραθωνίου, του γραφείου δηλαδή απ΄ όπου η SYNERGY O.E. παρέχει τις υπηρεσίες της με τα στελέχη που προβλέπονται στη σύμβασή μας. Το ότι ο ΣΕΓΑΣ μας οφείλει χρήματα και αυτό μας ανάγκασε να σας απευθύνουμε την από 21.05.2021 εξώδικη διαμαρτυρία μας, αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους πρακτικές από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ.  

Αν το κλείδωμα του Γραφείου Μαραθωνίου σημαίνει και καταγγελία εκ μέρους σας της μεταξύ μας σύμβασης, η καταγγελία αυτή πάσχει πολλαπλών ακυροτήτων και την αποκρούομε, αφού πλην των άλλων προσβάλλει βάναυσα τη προσωπικότητα και της εταιρείας μας και εμού προσωπικά και εν πάση περιπτώσει σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας.

Επειδή με το κλείδωμα του Γραφείου Μαραθωνίου στερείτε εν τοις πράγμασι από τα στελέχη και όλη την ομάδα της SYNERGY O.E. τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις οποίες συνεχώς και αδιαλείπτως επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα προσφέρουμε, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε γραπτά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ό,τι υπηρεσία θέλετε ανά πασά στιγμή να σας προσφέρουμε.

Μετά τιμής

Μάκης Ασημακόπουλος, Ph.D.

Διαχειριστής SYNERGY Ο.Ε.

Γενικός Συντονιστής Μαραθωνίου Αθήνας και Μάρκετινγκ ΣΕΓΑΣ

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts