ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πόρισμα καταπέλτης για την ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η… άπνοια των θεσμών

Στις 20 Ιανουρίου 2021, δόθηκε η εντολή από τον διοικητική της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις οικονομικές χρήσεις των ετών 2018 και 2019 από τη διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η έκθεση παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, τέλη Ιουνίου. Από τότε μέχρι σήμερα… άπνοια.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Τα ευρήματα της έκθεσης είναι πολλά και βάσει νόμου πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες. Την απάντηση στο ερώτημα «σε ποιον να αποδοθούν ευθύνες» τη δίνει η ίδια η νυν διοίκηση της ΕΙΟ. Στη σελίδα που διατηρεί η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας (ΚΙΦΙ) στο Facebook το αναφέρει ρητά. «Αθλητική Κίνηση για την πλατιά διάδοση της ιστιοπλοΐας στην Περιφ΄έρεια. Από το 1991 είναι επικεφαλής της διοίκησης της ΕΙΟ». Στην κεντρική φωτογραφία της σελίδας απεικονίζονται τα πρόσωπα της ΚΙΦΙ που όπως αναφέρει και το βίντεο αφιέρωμα που υπάρχει στη σελίδα, «29 χρόνια, τι πετύχαμε, συνεχίζουμε». Στην ίδια σελίδα, όλες οι αναρτήσεις που υπάρχουν είναι επιθέσεις στον υφυπουργό αθλητισμού και δημοσίευμα που τονίζει ότι «Στην ιστιοπλοΐα συνεχίζει η ίδια διοίκηση».
Εκτός αυτού, υπάρχει και ένας πολύ απλός τρόπος για να αποδοθούν ευθύνες. Οι υπογράφοντες τα έγγραφα που εντόπισε η Αρχή Εθνικής Διαφάνεια, εξ ορισμού (νομικού) είναι οι ένοχοι.
Μπορεί αυτή τη στιγμή κάποιοι να βολεύονται με την άπνοια, όμως έρχονται φουρτούνες στην ιστιοπλοΐα και αν δεν ενεργοποιηθούν οι θεσμοί να αποδώσουν δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος, τότε θα είναι υπόλογοι και αυτοί.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και έρχονται νέες αποκαλύψεις και αποδείξεις.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts