ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το τρένο προτιμούν οι Ευρωπαίοι εταιρικοί ταξιδιώτες | Στο ζενίθ η δημοφιλία των σιδηροδρομικών μεταφορών

Τα επαγγελματικά ταξίδια ανακάμπτουν σταδιακά μετά την πανδημία, με την προτίμηση των εταιρικών ταξιδιών στις σιδηροδρομικές μεταφορές να έχει αυξηθεί, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλει οι κανονισμοί και οι νομικές προσαρμογές που ενθαρρύνουν τις εταιρίες να υιοθετήσουν πιο ορθές, βιώσιμες πρακτικές.

Η τελευταία μελέτη της Qonto δείχνει ότι τα εισιτήρια τρένου αντιπροσωπεύουν το 60% των κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια στη Γαλλία, από τις αρχές του 2023. Κατά ένα τρόπο τα επαγγελματικά ταξίδια θέτουν το πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουν άλλοι τομείς όσον αφορά τα υπεύθυνα ταξίδια.

Στον σημερινό κόσμο, οι εταιρίες δέχονται πιέσεις από τους υπαλλήλους τους, τους πελάτες τους και τη νομοθεσία να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη προσέγγιση, ακόμη και όσον αφορά τα επαγγελματικά ταξίδια.

Αρχικά, είναι ζωτικής σημασίας να αποφεύγονται εντελώς τα περιττά ταξίδια. Το πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι είναι αυτό που δεν πραγματοποιείται. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ωστόσο, όταν τα ταξίδια είναι απαραίτητα, η επιλογή των πιο φιλικών προς το περιβάλλον προτάσεων είναι ουσιαστικής σημασίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Qonto, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι παρουσίασαν αύξηση 12% στις δαπάνες καυσίμων. Ωστόσο, η μελέτη προβλέπει ότι η τάση αυτή θα σταθεροποιηθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 350.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έως 250 υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, και διαπίστωσε επίσης ότι οι μετακινήσεις για επαγγελματικά ταξίδια μέσω τρένων και virtual cards έχουν γίνει δημοφιλή μεταξύ αυτών των ομάδων.

Τα ταξίδια με τρένο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, με αύξηση των κρατήσεων. Στη Γαλλία, το 60% των κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια αφορά εισιτήρια τρένου.

Επιπλέον, η τράπεζα παρατήρησε σημαντική αύξηση της ψηφιοποίησης των συναλλαγών, ακόμη και σε παραδοσιακά μη ψηφιακές βιομηχανίες. Ο τομέας των μεταφορών και των logistics, ειδικότερα, έχει παρουσιάσει έντονη υιοθέτηση των εικονικών καρτών. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της χρήσης κατά 190%, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τέλος, οι ηλεκτρονικές πληρωμές σημείωσαν πολύ ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από ό,τι οι offline πληρωμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τον όγκο να σημειώνει οκταπλάσια αύξηση.

The post Το τρένο προτιμούν οι Ευρωπαίοι εταιρικοί ταξιδιώτες | Στο ζενίθ η δημοφιλία των σιδηροδρομικών μεταφορών appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts