ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το υψηλό κόστος διαβίωσης δεν “αναχαιτίζει” τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών

Η αύξηση του κόστους διαβίωσης δεν φαίνεται να εμποδίζει τους Βρετανούς παραθεριστές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η Holiday Extras, η οποία έρχεται να διαψεύσει προηγούμενες.

Ο ειδικός στα συμπληρωματικά, ταξιδιωτικά προϊόντα πραγματοποίησε έρευνα σε δείγμα 1.000 ατόμων και διαπίστωσε ότι μόλις το 14% έχει σκεφτεί να αλλάξει τα σχέδια διακοπών του αυτό το καλοκαίρι λόγω των υψηλότερων τιμών, ενώ λιγότερο από το ένα τρίτο (31%) δήλωσε ότι η τιμή ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή προορισμού για τις διακοπές του.

Ο Hugo London, οικονομικός διευθυντής της Holiday Extras, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των πρόσθετων υπηρεσιών, όπως η ενοικίαση αυτοκινήτου, και να κάνουν έγκαιρη κράτηση, και δήλωσε ότι η επιλογή του σωστού προορισμού είναι “κλειδί” για να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα χρήματά τους. Έφερε, μάλιστα, σαν παράδειγμα το γεγονός ότι η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά δύο τρίτα έναντι της λίρας από το 2019, οπότε τα χρήματα των Βρετανών ταξιδιωτών σε έναν προορισμό στην Τουρκία θα έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ ό,τι στην Ευρωζώνη.

“Εάν το ταξίδι σας εξαρτάται από την ενοικίαση αυτοκινήτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τιμές πριν δεσμευτείτε για πτήσεις. Σε τοποθεσίες όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, στόλοι αυτοκινήτων εκποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns, με αποτέλεσμα οι τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτου εκεί να έχουν φτάσουν στα ύψη, γεγονός που θα ανεβάσει συνολικά το κόστος του ταξιδιού σας”, είπε ο κ. London.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό τα επιπλέον εισιτήρια των διακοπών να κλειστούν νωρίς και να βεβαιωθούν οι ταξιδιώτες ότι έχουν ελέγξει όλες τις επιλογές προκειμένου να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Προηγούμενη έρευνα της Allianz Partners, διαπίστωσε ότι το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί την κύρια πρόκληση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι, οι οποίοι εμφανίζονται σίγουροι ότι θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι σε ποσοστό τέσσερις στους πέντε, με τα εγχώρια ταξίδια, ωστόσο, να προτιμώνται από περισσότερους από τους μισούς.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts