ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το όραμα του Ζούκερμπεργκ για την metaverse εποχή – Εικονική πραγματικότητα από υλικό που μοιάζει με δέρμα

Μαζί με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης στο Meta δημιούργησαν ένα παραμορφώσιμο πλαστικό «δέρμα» πάχους λιγότερο από 3 χιλιοστά

Δεν πέρασαν παρά μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την ημέρα κατά την οποία ο συνιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τη Meta, τη νέα εταιρεία η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα αλλάξει τα πάντα, μεταξύ άλλων, στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, με τον ίδιο να επανέρχεται σήμερα για να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες για τον κόσμο τον οποίο οραματίζεται.

Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ένας νέος αισθητήρας αφής και ένα πλαστικό υλικό, το οποίο θα μοιάζει με δέρμα, θα μπορούσαν να συνδυαστούν για να υποστηρίξουν πιθανώς την ανάπτυξη του μετασύμπαντος.

Μαζί με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης στο Meta δημιούργησαν ένα παραμορφώσιμο πλαστικό «δέρμα» πάχους λιγότερο από 3 χιλιοστά.

Το σχετικά φτηνό υλικό, γνωστό ως ReSkin, έχει μαγνητικά σωματίδια που παράγουν μαγνητικό πεδίο.

Όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με άλλη επιφάνεια, το μαγνητικό πεδίο από τα ενσωματωμένα σωματίδια αλλάζει. Ο αισθητήρας καταγράφει την αλλαγή της μαγνητικής ροής, πριν τροφοδοτήσει τα δεδομένα σε κάποιο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο προσπαθεί να κατανοήσει τη δύναμη ή το άγγιγμα που έχει ασκηθεί.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ: Στη γραμμή εκκίνησης η ΑΜΚ – Τι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο

Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν αυξήσεις μισθών – Ο φόβος του πληθωρισμού για το 2022

Πώς θα είναι οι βίλες στο «My Kilada» στο Πόρτο Χέλι για… super rich γκολφέρ, Έλληνες και ξένους (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts