ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Android κατηγορείται για παράνομη στόχευση διαφήμισης

Κατηγορείται το Android για παράνομη στόχευση διαφήμισης

Κατηγορείται το Android για παράνομη στόχευση διαφήμισης

Η γαλλική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δέχτηκε επίσημη καταγγελία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Noyb για το Android. H Google κατηγορείται σε ευρωπαϊκό έδαφος για το Android Advertising Identifier, γνωστό και ως AAID.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το μοναδικό phone ID σε κάθε Android δημιουργείται αυτόματα, με βάση το οποίο μπορεί να παρακολουθείται ένας χρήστης, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του εν λόγω ID. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την MKO Noyb παραβιάζει μια σειρά από ευρωπαϊκές αρχές και οδηγίες.

Ακόμα και εάν κάποιος καταφέρει να κάνει reset στο AAID του, θα προκύψει ένα καινούριο το οποίο και πάλι θα ξεκινήσει μία διαδικασία παρακολούθησης που θα μπορούσε να αποτελέσει διαφημιστικό κέρδος. Ακόμα και με ένα reset του Android Advertising Identifier τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί και οδηγούν την παρακολούθηση των προτιμήσεων για διαφημιστικούς σκοπούς του κάθε χρήστη.

Η Noyb σημειώνει στην καταγγελία της ότι όλα τα Android smartphones στην Ευρώπη επηρεάζονται από αυτό το χαρακτηριστικό, γεγονός που -σύμφωνα με την άποψη πολλών αναλυτών- θα πρέπει να απασχολήσει τα ευρωπαϊκά όργανα άμεσα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts