ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Foreign Office εκδίδει προειδοποίηση ασφαλείας για τα ταξίδια στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική συμβουλή προς τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρι, προειδοποιώντας για σεξουαλικές επιθέσεις σε Βρετανούς σε θέρετρα, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε παιδιά.

Η ενημερωμένη συμβουλή της FCDO αναφέρει: «Το 2022, 51 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενικό προσωπικό στην Τουρκία. Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σημειώθηκαν κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών σε παράκτιες τουριστικές περιοχές. Πολλά διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον που συνάντησε το θύμα τη μέρα».

Η συμβουλή της FCDO προσθέτει: «Υπήρξαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους που επισκέπτονταν μόνο τις τουαλέτες. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις».

Οι παραθεριστές έχουν επίσης προειδοποιηθεί για αύξηση των κλοπών σε ενοικιαζόμενες βίλες.

Η συμβουλή της FCDO λέει: «Έχουν κλαπεί διαβατήρια από νοικιασμένες βίλες, ακόμη και όταν φυλάσσονταν στο χρηματοκιβώτιο της βίλας. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στις περιοχές Ντιντίμ, Κας, Καλκάν και στις περιοχές Fethiye/Hisaronu/Ovacik».

Το Υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι «γενικά χαμηλά», αλλά προσθέτει ότι οι ληστείες στο δρόμο και οι τσέπες είναι κοινά στις κύριες τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

Οι Βρετανοί προειδοποιούνται να «διατηρούν τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο», «να αγοράζουν τα δικά σας ποτά και να τα παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή, ώστε να μην είναι αιχμηρά» και «να είναι προσεκτικοί με τους ξένους».

Οι παραθεριστές προειδοποιούνται επίσης να ταξιδεύουν με εγγεγραμμένο κίτρινο ταξί, να «σημειώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπουν μέσα» και να μην δέχονται να μπουν ποτέ ανελκυστήρες με αγνώστους.

Υπάρχει επίσης μια προειδοποίηση για νοθευμένο αλκοόλ.

Η συμβουλή της FCDO καταλήγει: «Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές».

The post Το Foreign Office εκδίδει προειδοποίηση ασφαλείας για τα ταξίδια στην Τουρκία appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr