ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το iPhone παραλίγο να έχει το “click wheel” του iPod

Πριν την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου iPhone το 2007, η Apple είχε -προφανώς-  αναπτύξει πολλά πρωτότυπα. Κάποια από αυτά είχαν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό από αυτόν που γνωρίζουμε. Ένα πρωτότυπο iPhone που αποκαλύφθηκε τώρα διαθέτει το iPod Click Wheel που μετατρέπεται σε αριθμητικό πληκτρολόγιο.

To πρωτότυπο iPhone αποκάλυψε ο Tony Fadell, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κυρίως για την ανάπτυξη iPod στη δεκαετία του 2000. Ο Fadell κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο που λέγεται Build και μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με την εποχή που εργαζόταν στην Apple και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

iphone, Το iPhone παραλίγο να έχει το “click wheel” του iPod

iphone, Το iPhone παραλίγο να έχει το “click wheel” του iPod

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του iPhone έχει ειπωθεί από πολλούς εμπλεκόμενους. Μετά την αποτυχία της συνεργασίας της Apple με τη Motorola για την τοποθέτηση του iTunes στο ROKR E1, ο Steve Jobs και άλλοι μηχανικοί της Apple αποφάσισαν ότι έπρεπε να αναπτύξουν το δικό τους smartphone.

Μέχρι τότε, η μόνη φορητή συσκευή της Apple ήταν το iPod, επομένως πέρασε από το μυαλό τους να βάλουν ένα τηλέφωνο μέσα σε ένα iPod, Έτσι, προέκυψε το περίεργο αυτό πρωτότυπο. Σύμφωνα με τον Fadell, αυτό κατασκευάστηκε από κάποιον τρίτο και η σκέψη ήταν οι χρήστες να αλλάζουν γρήγορα το κάτω μέρος του iPod για να το χρησιμοποιήσουν ως τηλέφωνο. Το πρωτότυπο είχε επίσης ενσωματωμένη κάμερα και τα χρώματα ήταν αρκετά παρόμοια με τα επίσημα που επιλέχθηκαν για το πρώτο iPhone.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Steve Jobs ήταν αυτός που ενθάρρυνε έντονα την ομάδα να δημιουργήσει ένα “iPod τηλέφωνο”, αντί για μία εντελώς νέα συσκευή. Πίστευε πως το click wheel ήταν τόσο iconic για τις φορητές συσκευές της Apple που έπρεπε να το έχει και το τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts