ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία λουκέτα για φοροδιαφυγή σε Βάρκιζα και Σπέτσες – Πρόστιμα €10.000 σε δύο βενζινάδικα (pic)

Τρεις ακόμα γνωστές επιχειρήσεις βρίσκονται με λουκέτο στην πόρτα τους και το αυτοκόλλητο, «Κλειστό, λόγω φορολογικών παραβάσεων» για 48 ώρες, ύστερα από έλεγχο της ΑΑΔΕ. Επιπλέον, πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων σε Φθιώτιδα και Κεφαλλονιά, έπειτα έλεγχο της ΔΙΜΕΑ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις, στις οποίες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρήκαν ότι δεν είχαν κόψει ή/και δεν είχαν αποστείλει αποδείξεις στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να τους επιβάλουν πρόστιμα και να τις κλείσουν για δύο μέρες.


Πιο συγκεκριμένα, σφραγίστηκαν:

Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, που διατηρεί σχετική αίθουσα, parking και ομπρέλες με ξαπλώστρες, σε γνωστή οργανωμένη πλαζ του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι την ημέρα εκείνη δεν είχε διαβιβάσει τουλάχιστον 15 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ και, κατόπιν, με διασταύρωση όπου έγινε με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, βρέθηκε ότι δεν είχε διαβιβάσει καμία απόδειξη από τις αρχές Ιουλίου.

Γνωστό αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στη Βάρκιζα, το οποίο βρέθηκε να μην έχει διαβιβάσει 573 αποδείξεις στο πληροφοριακο συστημα της ΑΑΔΕ.

Ζαχαροπλαστείο στις Σπέτσες, που δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις και δεν είχε διαβιβάσει φορολογικά στοιχεία, αξίας 4.000 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται για τη διαπίστωση και άλλων παραβάσεων.

Πρόστιμα σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων σε Φθιώτιδα και Κεφαλλονιά, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Διαβάστε ακόμη

Με προπληρωμένη κάρτα τα κοινωνικά επιδόματα

Allianz Trade: Πιθανή μείωση στο παγκόσμιο ΑΕΠ από τους καύσωνες – Η εκτίμηση για την Ελλάδα (vid)

ΔΥΠΑ: Στους λογαριασμούς 2.434 μακροχρόνια ανέργων το «μπόνους» των 300 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts