ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσέπτγκεϊ – Κιπγιέγκον οι κορυφαίοι της Αφρικής

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες για το 2021 ανακοίνωσε η αφρικάνικη ομοσπονδία στίβου (CAA) με τον Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ (Ουγκάντα) και την Φέιθ Κιπγιέγκον (Κένυα) να κερδίζουν τους τίτλους σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

O Τσέπτεγκεϊ δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο καθώς ήταν πρώτος στο 5αρι αλλά έχασε στο 10αρι από τον Αιθίοπα Σέλεμον Μπαρέγκα. Τα δύο μετάλλια όμως ήταν αρκετά για να του χαρίσουν τον τίτλο του κορυφαίου στην Αφρική, αφήνοντας δεύτερο το χρυσό Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου Έλιουντ Κιτπσόγκε (Κένυα) και τρίτο τον Μπαρέγκα. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε με τους επίσης χρυσούς Ολυμπιονίκες, Εμάνουελ Κορίρ (Κένυα, 800μ) και Σουφιάν Ελ Μπακάλι (Μαρόκο) που το γεγονός ότι έσπασε την κυριαρχία των Κενυατών στα 3.000μ στιπλ, δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει στην τριάδα.
Στις γυναίκες, η επικράτηση της τρομερής Φέιθ Κιπγιέγκον (Κένυα) μάλλον ήταν αναμενόμενη. Με το εξαιρετικό 3:53.11 (νέο Ολυμπιακό ρεκόρ) κέρδισε τα 1.500μ στερώντας από την Σιφάν Χασάν ένα ιστορικό τρεμπλ (η Ολλανδέζα κέρδισε 5αρι και 10αρι) για να διατηρήσει η ίδια το τίτλο που είχε κερδίσει και το 2016 στο Ρίο. Το χρυσό στα 3.000μ στιπλ των Ολυμπιακών ήταν αρκετό για την Πέρουθ Τσέμουταϊ (Ουγκάντα) για να της χαρίσει τη δεύτερη θέση και στην Πέρες Τζέπτσιρτσιρ (Κένυα) το χρυσό στον Ολυμπιακό μαραθώνιο για την τρίτη θέση.
Στην κατηγορία των ανερχόμενων, ο Τζέικομπ Κιπλίμο (Ουγκάντα) και η Κριστίν Εμπομά (Ναμίμπια) κέρδισαν τα βραβεία για το χάλκινο μετάλλιο στο 10αρι και το αργυρό στο 200αρι αντίστοιχα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts