ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσέπτεγκεϊ: «Θέλω πολύ τον τίτλο στο παγκόσμιο»

Ο 24χρονος αθλητής στη συνέντευξη τύπου μία μέρα πριν την εκκίνηση της κούρσας του παγκόσμιου πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του, τα συναισθήματά του πριν τον αγώνα αλλά και τον… Μο Φάρα.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

φωτογραφία: NN Running Team

Ο Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ και η Πέρες Τζεπτσιρτσίρ μίλησαν στους εκπρόσωπους του διεθνή τύπου για το τι περιμένουν από τον αυριανό αγώνα αγώνα. Με πολύ καλά αγγλικά ο Ουγκανέζος περιέγραψε τα συναισθήματά του και δήλωσε έτοιμος για έναν πολύ γρήγορο χρόνο, παρότι είχε μόλις 10 μέρες να ξεκουραστεί και να επανέλθει από το παγκόσμιο ρεκόρ των 10.000μ στη Βαλένθια: «Νιώθω καλά, έχω επανέλθει σχεδόν πλήρως μετά την κούρσα της Βαλένθια και είμαι έτοιμος για ένα γρήγορο ντεμπούτο στον ημιμαραθώνιο. Είναι όνειρό μου να τρέξω την απόσταση. Είχαμε από πέρυσι με τον προπονητή μου και την Global Sports Communication στο πλάνο το παγκόσμιο ημιμαραθωνόυ ως τμήμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Άλλαξαν βέβαια όλα με τον κορονοϊό και προσπαρμοστήκαμε στις συνθήκες. Αποφασίσαμε να τρέξουμε στο ντάιαμοντ λιγκ και να κυνηγήσουμε τα παγκόσμια ρεκόρ των 5000μ και 10.000μ. Αλλά ένα ακόμα εμπόδιο που θέλω να ξεπεράσω είναι αυτό του ημιμαραθωνίου, ακόμα κι αν έχουν περάσει λίγες ημέρες από το παγκόσμιο ρεκόρ της Βαλένθια. Είναι μία ωραία πρόκληση για μένα».

Ο Τσέπτεγκεϊ σε ερώτηση για το αν έχει δει τη διαδρομή απάντησε πως το προηγούμενο πρωί είδε με χαλαρό τρέξιμο μέρος της: «Είναι καλή αλλά παράλληλα δύσκολη διαδρομή. Έχει ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά για εμένα δεν είναι πρόβλημα, νομίζω θα την απολαύσω».

Ως προς το αν έχει πίεση σε σχέση με τις προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον τόνισε: «Είχα την καλύτερη σεζόν της ζωής μου φέτος. Πίστευα ότι η προηγούμενη θα ήταν, αλλά πάρα τον COVID ήταν το 2020. Μερικές φορές σε δύσκολες περιόδους πρέπει να αναπτύξουμε μηχανισμούς προσαρμογής και να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν είχαμε πολλούς αγώνες σε αυτή τη χρονιά και θα ήθελα να κερδίσω αυτόν τον τίτλο. Η μεγάλύτερη απόσταση που έχω τρέξει είναι 10 μίλια στην Ολλανδία και έχω τρέξει 4 σερί χρονιές τα 15χλμ στον γνωστό αγώνα των 7 λόφων στην ίδια χώρα. Το 2017 ήμουν 3 δευτερόλεπτα μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ στα 15χλμ και το 2018 το κατέρριψα οπότε ο ημιμαραθώνιος πιστεύω δε θα είναι κάτι πολύ καταστροφικό και δύσκολο για εμένα. Ελπίζω ότι ο δρόμος θα είναι καλός μαζί μου».

Το ενδιαφέρον τράβηξαν οι δηλώσεις του για τον Μο Φάρα, τον οποίο έδειξε να εκτιμά πολύ ως αθλητή και θα τον ήθελε να είναι δίπλα του στην εκκίνηση της Γκντίνια: «Θα είναι τρομερό για εμένα να κερδίσω τον τίτλο στο ντεμπούτο μου και με έναν γρήγορο χρόνο. Αλλά περίμενα ένα πιο ανταγωνιστικό ρόστερ. Σίγουρα έχουμε τους Αιθίοπες και τους Κενυάτες αλλά ήταν και παραμένει έκπληξη για εμένα το ότι ο Μο Φάρα τελικά δε θα αγωνιστεί. Είμαι ακόμα νέος στην απόσταση και θα με βοηθούσε αν υπήρχαν στην κούρσα αθλητές σαν κι αυτόν», ενώ τόνισε και ότι τον βοηθάει που υπάρχουν κι άλλοι καλοί αθλητές από την Ουγκάντα όπως ο Τζέικομπ Κιπλίμο: «Αν υπήρχε μόνο το όνομά μου για τη χώρα μας θα ήταν μεγάλη πίεση για εμένα, οπότε το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι καλοί αθλητές παίρνει λίγο βάρος από τις πλάτες μου. Αν κερδίσουμε δε τον ομαδικό τίτλο θα είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts