ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσίπρας: Mea culpa για τη μεσαία τάξη – «Μητέρα των μαχών» η πρώτη Κυριακή των εκλογών

Στο φάσμα, τις προϋποθέσεις και τη μορφή των μετεκλογικών συνεργασιών επικεντρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι πολιτικοί στόχοι, αλλά και οι εκλογικές προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Επί της αρχής, «δεν θα αφήσουμε τον τόπο σε ακυβερνησία» αν πάμε σε δεύτερες εκλογές και κερδίσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ «και σε αυτό το ενδεχόμενο (σ.σ. δηλαδή της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη Κυριακή) θα επιδιώκουμε» προγραμματικές συγκλίσεις με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν είναι στο μυαλό μου οι δεύτερες εκλογές. Στο μυαλό μου είναι οι πρώτες εκλογές. Γιατί οποίος χάσει τις πρώτες εκλογές, χάνει το τρένο των εξελίξεων», για να συμπληρώσει πως οι «πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες και οι πρώτες εκλογές θα κρίνουν το πώς θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις».

Παράλληλα, ωστόσο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε πως «δεν διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση των ηττημένων», όπως και ότι σε καμία περίπτωση «δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts