ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιάμης: Ο πρώτος 40χρονος Έλληνας σε ευρωπαϊκό κυνηγά ένα μεγάλο ρεκόρ

Για πρώτη φορά στην αποστολή της Εθνικής ομάδα στίβου σε μεγάλη διοργάνωση, θα υπάρχει μέλος που θα είναι άνω των 40 ετών. Ο Δημήτρης Τσιάμης γράφει ιστορία στο τριπλούν, ενδεχοχμένως εις… διπλούν.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Την ημέρα του προκριματικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου στο τριπλούν των ανδρών, ο Τσιάμης θα είναι ακριβώς 40 ετών και 215 ημερών. Το ρεκόρ του 40χρονου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δε θα είναι δικό του, καθώς έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ανοιχτού σε ηλικία 42 ετών, ο Ιταλός Φαμπρίτζιο Ντονάτο. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό του κλειστού (2017, Βελιγράδι με 17.13μ), κατά σύμπτωση ήταν το 2018 στο Βερολίνο (όπου ο Τσιάμης κέρδισε το χάλκινο) και με 16.15μ ολοκλήρωσε στην 20η θέση. Ο ανταγωνισμός στον ανοιχτό στίβο είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στον κλειστό, έτσι και η πρόκριση στον τελικό είναι πιο δύσκολη στον ανοιχτό στίβο από ότι στον κλειστό.
Με το 16.82μ που έχει φέτος ο Δημήτρης Τσιάμης είναι στο Νο11 από όσους είναι μέχρι στιγμής στη λίστα συμμετοχής για το ευρωπαϊκό. Οι πιθανότητες να μπει στον τελικό δεν είναι αμελητέες, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η εμπειρία του και το γεγονός πως μόνο οι πέντε από όσοι είναι στη λίστα του τριπλούν, έχουν ξεπεράσει τα 17 μέτρα το 2022.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts