ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Αίτημα στην κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα

Η κυβερνήτης του Τόκιο μαζί με τρεις όμορες περιφέρειες αιτήθηκαν στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας να κηρύξει στην περιοχή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί στην πόλη του Τόκιο και αυτό άρχισε να ανησυχεί τις αρχές που φοβούνται ότι η ελεγχόμενη κατάσταση των προηγούμενων μηνών να ξεφύγει. Για το λόγο αυτό η Γιουρίκο Κόικε (κυβερνήτης του Τόκιο) ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για να περιοριστούν και πάλι τα κρούσματα.
Σε αυτήν την κατάσταση, είχε βάλει τη χώρα τον περασμένο Απρίλιο ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και παρέμεινε μέχρι τα τέλη Μαΐου, όταν και τα κρούσματα ήταν απόλυτα ελεγχόμενα.
Η νυν κυβέρνηση πάντως δεν κρίνει προς το παρόν απαραίτητο να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο και καλεί τους πολίτες να τηρούν την απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 20:00 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας για πρώτη φορά το Τόκιο ξεπέρασε τα 1000 κρούσματα την ημέρα ενώ χθες είχε 783 από τα οποία τα 88 είναι σοβαρά.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts