ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Ανατροπή στην κοινή γνώμη, το 50% θέλει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών

Μόλις μερικές εβδομάδες πριν, η κοινή γνώμη της Ιαπωνίας ήταν αρνητική σε ποσοστό σχεδόν 60% για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Νέα δημοσκόπηση σήμερα ανατρέπει τα δεδομένα.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιαπωνίας, η Γιομιούρι Σίμπουμ κάλεσε τους Ιάπωνες να ψηφίσουν σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, τον ερχόμενο Ιούλιο. Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν το 50% να στηρίζει τη διεξαγωγή, το 48% να ζητά την ακύρωση και ένα 2% να εμφανίζεται αδιάφορο.
Η ίδια εφημερίδα είχε πραγματοποιήσει ξανά έρευνα τον περασμένο Μάιο και τότε το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τους Ολυμπιακούς. Το 59% ήθελε την ακύρωση των Αγώνων και το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή τους.
Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της κοινής γνώμης έπαιξε η μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και η διαδικασία του εμβολιασμού που προχωρά.
Σε αντίθεση με τη θετική άποψη για τους Ολυμπιακούς, η κοινή γνώμη εκφράζεται αρνητικά για την κυβέρνηση του Γιοσιχίντε Σούγκα που η αποδοχή του έπεσε από το 43% στο 37% ενώ για το έργο της κυβέρνησης η αρνητική γνώμη πήγε από το 46% στο 50% και ο λόγος έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts