ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Για το φοβερό 6/6 στους κρίκους ο Πετρούνιας

Το εξαιρετικό σερί των Ελλήνων στους κρίκους θα προσπαθήσει να επεκτείνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, που θα κυνηγήσει το 6(μετάλλια)/6(συμμετοχές).

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Μπορεί η γυμναστική στην Ελλάδα να μη λαμβάνει την αναγνώριση και τη δημοφιλία που της αξίζει όμως κατέχει ένα εξαιρετικό σερί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο ο Ελευθέριος Πετρούνιας θα προσπαθήσει να επεκτείνει. Από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, του 1896 στην Αθήνα, η Ελλάδα μετρά 5 συμμετοχές στο αγώνισμα των κρίκων και 5 μετάλλια, ένα από κάθε συμμετέχοντα. Δηλαδή, δεν έχει υπάρξει φορά που Έλληνας αθλητής να αγωνιστεί στους κρίκους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην έχει πάρει μετάλλιο.

Από αυτά τα 5 μετάλλια τα τρία είναι χρυσά, από τους Ιωάννη Μητρόπουλο (ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων), Δημοσθένη Ταμπάκο και Ελευθέριο Πετρούνια, το ένα ασημένιο, του Δημοσθένη Ταμπάκου, και το τελευταίο χάλκινο από τον Πέτρο Περσάκη.

Στο Τόκιο ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη θα επιχειρήσει να κάνει το 6/6, αφού η συμμετοχή του θα είναι η 6η για Έλληνα αθλητή των κρίκων και μόνο κάποιο απρόοπτο θα μπορούσε να στερήσει στον υγιέστατο Πετρούνια το μετάλλιο.

Συμμετοχές Ελλήνων αθλητών στους κρίκους και τα μετάλλιά τους

  • Αθήνα 1896 – Ιωάννης Μητρόπουλος, Χρυσό μετάλλιο
  • Αθήνα 1896 – Πέτρος Περσάκης, Χάλκινο μετάλλιο
  • Σίδνεϊ 2000 – Δημοσθένης Ταμπάκος, Αργυρό μετάλλιο
  • Αθήνα 2004 – Δημοσθένης Ταμπάκος, Χρυσό μετάλλιο
  • Ρίο 2016 – Ελευθέριος Πετρούνιας, Χρυσό μετάλλιο

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts