ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Εκκίνηση στις 06:30 λόγω καύσωνα

Με πιθανότητες να υπάρξει ένα κύμα καύσωνα στην Ιαπωνία την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, πάρθηκε η απόφαση να γίνουν αλλαγές στα ωράρια ορισμένων αθλημάτων για την αποφυγή του. 

της Σωτηρίας Στασινού

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), αναπροσάρμοσαν τα ωράρια των αγωνισμάτων: της ανοιχτής θάλασσας, της ρυθμικής γυμναστικής, του στίβο μεγάλων αποστάσεων (με τον μαραθώνιο και το βάδην να έχει ήδη μεταφερθεί στο Σαπόρο), με σκοπό οι αθλητές/τριες να αγωνιστούν μένοντας ανεπηρέαστοι από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. 

Με βάση τους κανόνες της FINA η θερμοκρασία του νερού στο άθλημα της ανοιχτής θάλασσας δεν θα πρέπει να κατεβαίνει τους 16 βαθμούς κελσίου ή να ξεπερνάει τους 31. Τον Αύγουστο του 2019 λοιπόν, είχε πραγματοποιηθεί έρευνα από τους διοργανωτές των Αγώνων στο λιμάνι Ομπάιντα, στο οποίο θα διεξαχθεί το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων. Παρόλο όμως που το νερό κάλυπτε τις προδιαγραφές στην ποιότητά του, έφτασε πολύ κοντά στο επιτρεπόμενο όριο θερμοκρασίας, δηλαδή 30,8 βαθμούς.

Έτσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή  συναποφάσισε με την FINA ότι το αγώνισμα αυτό, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 4 (γυναίκες) και 5 Αυγούστου (άνδρες) του 2021, θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα από τη προκαθορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30π.μ. τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί πιθανότατα στις 9π.μ. . 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts