ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Ο Γκέιτς υπέρ των Ολυμπιακών

Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα με τον Μπιλ Γκέιτς, έλαβε τη στήριξη από τον ιδρυτή της Microsoft για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία έχει παρατηρηθεί μέσω έρευνας ότι το ποσοστό των κατοίκων της χώρας, οι οποίοι είναι αντίθετοι με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον αθλητικό κόσμο καθώς τα ΜΜΕ συμβάλλουν σε αυτό προμηνύοντας μία δεύτερη αναβολή τους. Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο χαρακτήρισε αυτή την είδηση «fake news». 

Σήμερα μάλιστα σύμφωνα με τον Τακέσι Νινάμι γενικό διευθυντή της εταιρείας Suntory Holdings που ήταν παρόν, ο Σούγκα συνομίλησε με τον Μπιλ Γκέιτς μετά από αίτημά του Αμερικανού. Στη συζήτησή τους τέθηκε το ζήτημα της αναγκαίας υποστήριξης και μεταφοράς εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες με σκοπό την εξασφάλιση ασφαλέστερων Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου). 

Στα 15 λεπτά ομιλίας τους ο Γκέιτς εξέφρασε επιπλέον ότι το Τόκιο 2020 θα μεταδώσει ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο με τον νυν πρωθυπουργό της διοργανώτριας χώρας να συμφωνεί, επιβεβαιώνοντας άμεσα την πραγματοποίησή τους. 

Πηγή: Kyodo News

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts