ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόρουν 2021: Οι αθλητές/ριες που προκρίνονται στα σύνθετα

Χθες οριστικοποιήθηκαν οι τελικές κατατάξεις στο έπταθλο ανδρών και πένταθλο γυναικών, από τις οποίες προκύπτουν οι 12+12 που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό κλειστού του Τόρουν το Μάρτιο.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Στους άνδρες το παρών θα δώσει ο κάτοχος του τίτλου, Χόρχε Ουρένια, αλλά και ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού του 2017 και παγκόσμιος ρέκορντμαν του δεκάθλου, Κέβιν Μαγιέρ. Από τις συνδυαστικές λίστες του 2019 και 2020 προκρίνονται οι Μπράουν (Ολλανδία) και Καζμίρεκ (Γερμανία), ο Βιεσιόλεκ θα εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια χώρα ενώ άλλοι 7 πήραν θέση στη δωδεκάδα από τις επιδόσεις που σημείωσαν μέσα στο 2021. Ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ ξεχωρίζει από τη νέα γενιά των συνθέτων και κυνηγά θέση στο βάθρο.

Στις γυναίκες η Νάφι Τιάμ φαίνεται ότι θα δώσει το παρών παρά τις δυσκολίες που είχε το τελευταίο διάστημα στην προσωπική της ζωή, μαζί με κορονοϊό. Με την κάτοχο του τίτλου, Τζόνσον-Τόμπσον, απούσα, είναι το φαβορί για το χρυσό. Δυνατό συναγωνισμό θα έχει από τις Κρισάν (Ουγγαρία), Ντάντιτς (Αυστρία) και Μπρόερσεν (Ολλανδία) που προκρίνονται από τις λίστες του 2019 και του 2020. Η Λιγκάρσκα παίρνει τη θέση της διοργανώτριας Πολωνίας ενώ άλλες επτά πενταθλήτριες θα βρεθούν στο Τόρουν με τις φετινές τους επιδόσεις. Εκτός για μία θέση μένει η Ουκρανή Αλίνα Σουκ η οποία θα αγωνιστεί μόνο αν υπάρξει κάποια ακύρωση συμμετοχής.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts