ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόθεση Pegasus: «Το Ισραήλ δίνει άδειες στον κυβερνοχώρο μόνο σε κράτη»

Το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες για το λογισμικό κατασκοπίας της ισραηλινής εταιρείας NSO, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της χώρας στη Γαλλίδα ομόλογό του

Το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες ότι το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO Group χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύει παράνομα δημόσια πρόσωπα παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, στη Γαλλίδα ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

«Το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες. Το Ισραήλ χορηγεί άδειες στον κυβερνοχώρο μόνο σε έθνη – κράτη και μόνο για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», ανέφερε το γραφείο του Γκαντς σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση του υπουργού με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Ο Γκαντς συναντήθηκε με την Παρλί για να της κοινοποιήσει τα αρχικά ευρήματα από μια αξιολόγηση της ισραηλινής κυβέρνησης για τις εξαγωγές του ομίλου NSO στη Γαλλία, η οποία πουλά το λογισμικό Pegasus.

Οι οργανώσεις Forbidden Stories και Διεθνής Αμνηστία εξασφάλισαν έναν κατάλογο 50.000 τηλεφωνικών αριθμών που επελέγησαν από τους πελάτες του ισραηλινού κολοσσού κυβερνοασφάλειας NSO από το 2016, ενδεχομένως για να τεθούν υπό παρακολούθηση, και τους μοιράστηκαν με μια κοινοπραξία 17 ΜΜΕ που αποκάλυψαν την ύπαρξή τους πριν δέκα μέρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ του Μαρόκου και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δυνητικών στόχων της Pegasus, όπως και τουλάχιστον 180 δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, σε βάρος των οποίων διενεργήθηκε κατασκοπία από διάφορα κράτη που είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο λογισμικό.

Διαβάστε ακόμη

Apple, Microsoft και Alphabet: Big Tech με ρεκόρ κερδών αλλά οι αγορές… αδιάφορες

Κωστής Κωνσταντακόπουλος: Η Costamare αγόρασε άλλα 23 φορτηγά πλοία

Κατώτατος μισθός: Ποιοι δικαιούνται 928,20 ευρώ – Oι μισθοί του 2022 (πίνακες)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts