ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Υπό καθεστώς τιμωρίας 80 αθλητές της πάλης!

Σε πέντε εβδομάδες περίπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης ανδρών – γυναικών και ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα συμμετάσχουν σε αυτό οι 80 παλαιστές που κλήθηκαν σε απολογία από την ΕΛΟΠ.

Πρόκειται για τους παλαιστές που απείχαν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα τον περασμένο Μάιο. Κλήθηκαν να απολογηθούν εγγράφως μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και από τότε… τίποτα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την ομοσπονδία.
Οι παλαιστές που απολογήθηκαν τελούν υπό καθεστώς τιμωρίας δίχως να τους έχει ανακοινωθεί το παραμικρό. Μάλιστα αθλητές χάνουν διοργανώσεις παρά το γεγονός πως είναι διατεθειμένοι να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδά τους. Για όσους δε γνωρίζουν, υπάρχει πάγια απόφαση της ομοσπονδίας, να μην αρνείται τη συμμετοχή σε κάποιον που αναλαμβάνει τα έξοδά του. Το έκανε όμως σε αθλητή που αιτήθηκε να αγωνιστεί στο παγκόσμιο Κ23 με δικά του έξοδα. Ο συγκεκριμένος αθλητής μάλιστα κερδίσει τους αγώνες πρόκρισης της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα των 80 παλαιστών θα τεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που όρισε η ΕΛΟΠ στις 30 Οκτωβρίου. Η νυν διοίκηση θα θέσει το θέμα της τιμωρίας (ή όχι) στο σώμα της γενικής συνέλευσης για να μη χρεωθεί η ίδια ευθέως μια ενδεχόμενη ποινή.

Αν οι 80 τιμωρηθούν, δε θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν θέση στην Εθνική για να αγωνιστούν στα προ-Ολυμπιακά τουρνουά του 2023. Η ελληνική πάλη θα αποδυναμωθεί ενώ ο Γιώργος Πιλίδης ξεκαθάρισε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αλλάξει αθλητική υπηκοότητα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr