ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φλάναγκαν: «Το σώμα μου έτοιμο για 6 μαραθώνιους κάτω από 3 ώρες»

Η Αμερικανίδα Σελέιν Φλάνγκαν έχει αποφασίσει να πετύχει κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία του μαραθωνίου. Να τρέξει σε 42 μέρες και τους 6 μέιτζορς της σεζόν και όλους κάτω από τρεις ώρες.

της Σταυρούλας Αθανασιάδη
[email protected]

Ο χθεσινός της αγώνας στη Βοστόνη, τον οποίο ολοκλήρωσε σε 2:40:34 είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για την ίδια, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μεγάλωσα εδώ. Έχω τρέξει 5 φορές τον μαραθώνιο της Βοστόνης, αλλά ποτέ δεν τον ευχαριστήθηκα περισσότερο απ’ όσο αυτό το πρωί. Σήμερα ήταν μακράν ο καλύτερος μου μαραθώνιος Βοστόνης. Πρέπει να το παραδεχτώ, ήμουν λίγο νευρική για το πως επρόκειτο να νιώσω μετά τον χθεσινό μαραθώνιο μου στο Σικάγο. Βρέθηκα αμέσως σε μία άλλη περιοχή και δεν είχα ιδέα πως θα αντιδράσει το σώμα μου. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να καταρρεύσω, αλλά στο 12ο χιλιόμετρο κοίταξα τον φανταστικό συναθλητή μου, Άντριου Μπάμπαλοoυ, και είπα ‘’Νομίζω αισθάνομαι καλύτερα από χθες… Θα έχω μία καλή μέρα’’».

Η 40χρονη Φλάνγκαν δεν επιθυμεί απλώς να φτάσει στη γραμμή τερματισμού στους άλλους δύο μαραθωνίους που της απομένουν, αλλά θέλει και σε αυτούς το χρονόμετρο να γράψει κάτω από 3 ώρες: «Ο αγώνας στη Βοστόνη ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μου ότι μπορώ να εκπληρώσω τον στόχο που έχω θέσει. Το σώμα μου είναι έτοιμο να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ παλαιότερα.. 6 μαραθώνιοι, κάτω από 3 ώρες, φαντάζει τόσο κοντά που μπορώ να το γευτώ».

Επόμενος σταθμός για την Αμερικανίδα δρομέα είναι ο μαραθώνιος του Τόκιο, ο οποίος επαναπρογραμματίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2022 και έτσι κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές θα τον τρέξει στις 23 Οκτωβρίου 2021 στο Όρεγκον. Το εγχείρημα της θα το ολοκληρώσει στην Νέα Υόρκη στις 7 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts