ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φούσκα» στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα; Η τιμή τους αυξάνεται ταχύτερα από το… bitcoin

Τον Νοέμβριο, η μέση τιμή για ένα νέο αυτοκίνητο έφτανε τα 46.320 δολάρια ενώ ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο κόστιζε 27.569 δολάρια – Πρόκειται για αύξηση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα

Το τελευταίο διάστημα, οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξάνονται γρηγορότερα σε σύγκριση με το bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

«Η καλύτερη επένδυση που είχατε το 2021, είναι πιθανότατα το αυτοκίνητο που αγοράσατε και τώρα βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το σπίτι σας ή στο γκαράζ σας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Bianco Research, Τζιμ Μπιάνκο, μιλώντας στο CNBC.

«Η τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανατιμάται ταχύτερα ακόμη και από ορισμένα κρυπτονομίσματα» προσθέτει. Υποστηρίζει μάλιστα, τα λεγόμενά του βάσει του δείκτη τιμών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Manheim, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις τάσεις των τιμών στην αγορά.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 20%», αποκαλύπτει. Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin αυξήθηκε κατά περίπου 5% τους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του 26% μέχρι στιγμής φέτος.

Στα ύψη οι τιμές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC, τον Νοέμβριο, η μέση τιμή για ένα νέο αυτοκίνητο έφτανε τα 46.320 δολάρια ενώ ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο κόστιζε 27.569 δολάρια. Πρόκειται για αύξηση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Μια επικείμενη φούσκα;

«Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας», αναφέρει ο Μπιάνκο. «Οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παραδοσιακά μειώνονται. Δεν είναι φυσιολογικό να ανεβαίνουν. Ωστόσο, φέτος έχουν αυξηθεί κατά 49%, σχεδόν 50%» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη:

Reuters: Την πόρτα για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία ανοίγει ο Ερντογάν – Σε πτώση ξανά η λίρα

Λάκης Γαβαλάς: Σε νέα περιπέτεια για το εμβληματικό ακίνητο της Κάντζας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναστολές συμβάσεων εργασίας και νέο «κούρεμα» της επιστρεπτέας λόγω «Όμικρον»

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts