LIFESTYLE

Φωτεινή Δάρρα: Γεννήθηκα χωρίς τον πατέρα μου – Όταν έγινα 40 ημερών, πήγαμε στη Λιβύη για να με γνωρίσει

H Φωτεινή Δάρρα ήταν την Παρασκευή (14/01) καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια. Η αγαπημένη καλλιτέχνης μπορεί να τραγουδήσει από Μάνο Χατζηδάκι μέχρι Φρανκ Σινάτρα και να γοητεύσει εξίσου με τις ερμηνείες της. Να βρεθεί στη σκηνή με μία κλασική ορχήστρα ή μόνο με ένα πιάνο.

Η Φωτεινή Δάρρα έκανε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές εμφανίσεις της στο «Δυνατά», με τον Κωστή Μαραβέγια. Μάγεψε το τηλεοπτικό κοινό με τη βελούδινη φωνή και τις ερμηνείες της.

Συγκίνησε δε, γυρίζοντας πίσω στον χρόνο τις αναμνήσεις της, για να διηγηθεί όταν μόλις 40 ημερών ταξίδεψε με τη μητέρα της και τα αδέρφια της από τη Ζάκυνθο στη Λιβύη για να τη γνωρίσει ο πατέρας της που εργαζόταν εκεί.

«Δεν πρόλαβε να έρθει ο μπαμπάς μου στην Ελλάδα επειδή ήρθα πρόωρα. Με πήγε η μαμά και τα αδέρφια μου για να με δει, να με γνωρίσει ο μπαμπάς μου. Η αδερφή μου, η οποία με περνάει 14 χρόνια – συγνώμη Μαρίνα – είχε πει τότε τη μυθική φράση όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο “Μπαμπά, σου συστήνω την αδερφή μου”».

Η διαφορετική κουλτούρα με την οποία ήρθε σε επαφή διαμόρφωσαν σε έναν βαθμό και το ρεπερτόριό της όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε με τη μουσική.

«Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο πήγαμε στη Λιβύη αμέσως για να με γνωρίσει ο μπαμπάς μου. Εκεί ο πατέρας μου δούλευε ως εργοδηγός, σε μια εταιρεία ιταλική, ζούσαμε σε ένα γκέτο, στο εσωτερικό κάποιων σπιτιών που ήταν κλειστό γύρω γύρω και άκουγα αυτό το μυστηριώδες με τις φωνές του μουεζίνη και διαμόρφωσαν μία κουλτούρα μου και έναν μουσικό ανοιχτό ορίζοντα, παρόλο που δεν τραγουδάω ανατολίτικα τραγούδια» ανέφερε για να καταλήξει.

«Δεν είναι κτήμα μου αλλά είναι ένα κτήμα, στο οποίο έχω ζήσει μέσα».

Όσο για τα τραγούδια που της αρέσει να τραγουδάει:

«Ισχύει ότι μου αρέσουν τα τραγούδια με μελωδικότητα και αληθινό βαθύ στίχο, το μισό σε ένα τραγούδι είναι η μουσική και το άλλο 50% ο στίχος και τολμώ να πω ότι για εμάς τους Έλληνες ο στίχος μετράει παραπάνω και λόγω των ποιητών μας και λόγω της παράδοσης που έχουμε και λόγω της πολύ βαθιάς και έντονης σχέσης που ακόμη διατηρούμε παρόλη τη φθορά της με την ελληνική γλώσσα».

Η σχέση με τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Φωτεινή Δάρρα μίλησε επίσης για τη σχέση της με τον Μίκη Θεοδωράκη, επέλεξε αγαπημένα τραγούδια και ανέβασε στη σκηνή τον Κωστή Μαραβέγια δημιουργώντας ένα από τα ομορφότερα ντουέτα.

«Καταρχήν εγώ δεν το πίστευα όταν με κάλεσε στο σπίτι του, γιατί με ήξερε χρόνια. Εγώ τον ήξερα πάντα. Καλά νομίζω ότι ακόμη κι αν δεν τον ξέρεις, ρέει μέσα στις φλέβες σου ο Μίκης Θεοδωράκης όπως και ο Χατζηδάκης. Πήγα στο σπίτι του και αφού μου είπε πράγματα πολύ εκπληκτικά και ιδιαίτερα για τις προσωπικές του στιγμές, με ρώτησε τί θέλω να τραγουδήσω δικό του. Εγώ δεν τολμούσα τώρα να πω στον Μίκη θεοδωράκη. Τί να του πω. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια τα πιο ερωτικά του τραγούδια και τα πιο λυρικά του τραγούδια αισθανόμουν και αισθάνομαι ότι μου ταιριάζουν. Μου λέει σκέψου το και κλείσαμε ραντεβού για την Τετάρτη. Τότε του λέει η γυναίκα που τον φρόντιζε “Μα την Τετάρτη είναι 17 Νοέμβρη” για να της απαντήσει “τόσο το καλύτερο”. Πήγα 17 Νοέμβρη, δεν ξέρω πώς έφτασα στην ώρα μου και αφού του αράδιασα ένα σωρό τίτλους, όχι βέβαια ένα ολόκληρο έργο του, μου είπε “Θα πεις δυο έργα μου, τον Επιβάτη και το Ραντάρ”, δύο δίσκοι άκρως πολιτικοί που έκανε το 1981. Είπα λοιπόν, τον Επιβάτη και το Ραντάρ».

NEWSBEAST Source

Related Posts