ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι έξι οδηγίες που δίνουν οι πνευμονολόγοι (vid)

Ποιες οι οδηγίες που δόθηκαν στους πολίτες με προβλήματα στην αναπνοή

Πλήθος πολιτών με αναπνευστικά προβλήματα κάλεσαν Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρός της, Μάττα Τσικρικά, με την φωτιά στην Πεντέλη να μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Η κ. Τσικρικά έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ήτοι:

  • Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Δεν αποτελεί η ημέρα ευκαιρία για άθληση σε εξωτερικό περιβάλλον σε καμία περίπτωση.
  • Αν χρειάζεται μετακίνηση, να γίνεται με αυτοκίνητο, στο οποίο τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά και ο κλιματισμός να χρησιμοποιείται με την επιλογή της εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα.
  • Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμένουν σε εσωτερικό χώρο, σε δροσερό περιβάλλον.
  • Να υπάρχει συνεχής ενυδάτωση. Αν χρειαστεί κάποιος να επιχειρήσει σε μέτωπο πυρκαγιάς, να φροντίζει να έχει πρόσβαση σε νερό. Να εφυγραίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του.
    Χρήση μάσκας για την προστασία από το τοξικό μείγμα σωματιδίων και αερίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  • Τα πάσχοντα από αναπνευστικά προβλήματα άτομα, να είναι σε διαρκή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, ειδικά αν έχουν συμπτώματα βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένα πτύελα, ζάλη.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts