ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» το πετρέλαιο: Άνοδος για πέμπτη συνεχόμενη μέρα – Μια ανάσα από τα $80

«Η έλλειψη προσφοράς συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στα αποθέματα σε όλες τις περιοχές», αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ Research, ενώ και οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου βοηθούν επίσης στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα αυξάνεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου με το μπρεντ να οδεύει ολοταχώς προς τα 80 δολ/βαρέλι, εν μέσω φόβων για την προσφορά, καθώς διάφορα μέρη του πλανήτη σημειώνουν αύξηση της ζήτησης μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ σημειώνει άνοδο 1,41% στα 79,19 δολ/βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή. Το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη 1,11 δολ/βαρέλι ή 1,5% στα 7,09 δολ/βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Ιούλιο. Η τιμή του αυξάνεται εδώ και πέντε εβδομάδες.

«Η έλλειψη προσφοράς συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στα αποθέματα σε όλες τις περιοχές», αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ Research..

Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου βοηθούν επίσης στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, καθώς το τελευταίο είναι σχετικά φθηνότερο για την παραγωγή ενέργειας, αναφέρουν οι αναλυτές της ANZ.

O OΠΕΚ+ δεν μπόρεσε να αυξήσει την παραγωγή καθώς τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων και η διατήρηση των καθυστερήσεων επιμένουν.

Στην Κίνα η πρώτη δημόσια πώληση κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου δεν επέτρεψε να περιορίσει τα κέρδη καθώς η PetroChina και η Hengli Petrochemical αγόρασαν τέσσερα φορτία συνολικού ύψους περίπου 4,43 εκατομμυρίων βαρελιών.

Στην Ινδία οι εισαγωγές πετρελαίου σημείωσαν υψηλό τριών μηνών τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ενός έτους που υποχωρούσαν τον Ιούλιο, καθώς τα διυλιστήρια στον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα αργού που κράτησε απόθεμα εν αναμονή της υψηλότερης ζήτησης.

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Κρούει τον κώδωνα η ΒΡ για σοβαρή έλλειψη στα καύσιμα

«Τζαμάικα» ή «Φανάρι»: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι oι ρυθμιστές της επόμενης ημέρας στην Γερμανία (vid)

Evergrande: H κρίση χρέους του ασιατικού κολοσσού θα επηρεάσει την ανάπτυξη της Κίνας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts