ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάμπεκ: Από εξάντληση και burn-out υποφέρουν οι εργαζόμενοι του υπ. Οικονομίας της Γερμανίας

Από εξάντληση, σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn-out) και εμβοές υποφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας τους, δήλωσε σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ζητώντας κατανόηση για τους συνεργάτες του.

«Οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να φάνε και να κοιμηθούν. Δεν είναι ανοησίες αυτό για το οποίο μιλάω. Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Έχουν burn-out, παθαίνουν εμβοές. Δεν αντέχουν άλλο!», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας και εξήγησε ότι είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν τους νόμους, καθώς έτσι είναι δομημένο το υπουργείο.

«Το τμήμα Τουρισμού δεν μπορεί να σχεδιάσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι σαν να λέμε στον καλλιτέχνη που έφτιαξε αυτά τα γλυπτά (σ.σ. στην αίθουσα του συνεδρίου), ότι μπορεί κάποια μέρα να γίνει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας σας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Πρασίνων και ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν παραχθεί από το υπουργείο του 20 νομοσχέδια και 28 διατάγματα.

«Πρέπει να μετρήσω πόσα είχε το υπουργείο κατά την προηγούμενη νομοθετική περίοδο. Είμαι βέβαιος λιγότερα», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αιτιολογώντας κάποιες καθυστερήσεις που καταλογίζονται στο υπουργείο του, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε ότι «δεν είναι επειδή οι άνθρωποι κοιμούνται, αλλά επειδή υπάρχουν και φυσικά όρια». Επιπλέον, δήλωσε, υπάρχουν ολοένα και πιο περίπλοκες διαδικασίες, ιδίως σε σχέση με το ευρωπαϊκό Δίκαιο. «Δεν ζητώ χειροκρότημα, αλλά δεν είναι ότι κάποιος γράφει ένα σχέδιο νόμου και αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, Στέφαν Γκάμπριελ Χάουφε, δήλωσε ότι ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επιπλέον τμήματος Ενέργειας, Ασφάλειας και Σταθεροποίησης της Οικονομίας, το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του υπουργείου σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά πάντως την οικονομία, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι το 2022 η Γερμανία θα χάσει σχεδόν 60 δισ. ευρώ λόγω των αυξήσεων στην αγορά ενέργειας, ενώ το 2023 οι απώλειες μπορεί να φτάσουν και τα 100 δισ. εξαιτίας της έλλειψης ρωσικής ενέργειας. «Αυτά τα χρήματα λείπουν από παντού, από διάφορους τομείς», συμπλήρωσε ο υπουργός και εξήγησε ότι «η κρίση πυροδοτήθηκε από την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί ως ασφαλείς».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: «Ψαλιδίζει» τους στόχους και βλέπει πτώση για τον δείκτη S&P 500

Grimaldi εναντίον ΟΛΘ για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τι πρέπει να προσέξετε εάν κάνετε δωρεές χρημάτων στα παιδιά σας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts