ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαλκιδική: Αυξημένες οι τουριστικές ροές από τη Βρετανία για τη νέα σεζόν

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για άλλη μία χρονιά έδωσε δυναμικό παρών στην Διεθνή Έκθεση WTM 2023 στις 6-8 Νοεμβρίου. Για 3 μέρες, η καρδιά της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας χτυπούσε στο Λονδίνο και η Χαλκιδική μέσω του ΤΟΧ, που συμμετείχε ως συν εκθέτης στο Ελληνικό περίπτερο, ήταν εκεί συνεχίζοντας τις επαφές της και προβάλλοντας τον προορισμό στην αγγλική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής πραγματοποιήσαν δεκάδες συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων βρετανικών Tour Operators αλλά και ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Αγγλίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τουριστική σεζόν του 2023 για την Χαλκιδική με την Jet2 να σημειώνει αύξηση της τάξεως του +18% σε σχέση με το 2022 και +24% σε σχέση με το 2019 ενώ αντίστοιχα, η TUI είχε αύξηση +5%. Η πολύ καλή επίδοση της Χαλκιδικής στην αγγλική αγορά φαίνεται να συνεχίζεται και για το 2024 καθώς οι προκρατήσεις βρίσκονται στο +18% σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, η Χαλκιδική συμμετείχε στην εκδήλωση «Sustainability Marathon» το οποίο αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και οργάνωσε το τοπικό γραφείο του ΕΟΤ μέσα στο ελληνικό περίπτερο, όπου παρουσίασε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς και επαγγελματίες του Νομού προβάλλοντας τις 96 Γαλάζιες Σημαίες, τις 12 προστατευόμενες περιοχές NATURA, τα εξαιρετικά μας αγροτικά προϊόντα και τις μοναδικές βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης επισκεπτόμενος μία από τις αγροδιατροφικές μονάδες της Χαλκιδικής, το πρόγραμμα Taste Halkidiki, τις ολοένα και αυξανόμενες επιχειρήσεις φιλοξενίας που υιοθετούν πράσινες πρακτικές και λαμβάνουν αειφόρες πιστοποιήσεις αλλά και την σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που διαφυλάσσουμε και αναδεικνύουμε μέσα από δράσεις.

Η φετινή αποστολή της Χαλκιδικής ήταν πολυάριθμη με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κα. Κατερίνα Ζωγράφου, τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον Διευθυντή του ΤΟΧ κ. Γιώργο Μπρουτζά, την υπεύθυνη Marketing του ΤΟΧ κα. Τάνια Ακριτίδου, πολυάριθμη συμμετοχή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και στελεχών τους και τουριστικών πρακτόρων του Νομού. 

The post Χαλκιδική: Αυξημένες οι τουριστικές ροές από τη Βρετανία για τη νέα σεζόν appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts